Fortnite - Oberoande and inofficiell guide

10 SÄTT SAVE THE WORLD ÄR ANNORLU NDAPÅ

-

1. DU BEHÅLLER DIN INVENTORY

Du vet hur Battle Royale går till. Du ägnar 20 minuter åt att leta efter föremål på kartan, du hittar ett legendaris­kt vapen... och träffas av en motspelare som lyckats smyga sig på dig bakifrån. Sedan var det vapnet borta. Så går det inte till i Save The World. Här behåller du (typ) allt du får eller skapar mellan uppdragen.

2. VAPNEN FÖRLORAR HÅLLBARHET

Dina vapen håller inte för evigt. Om du kollar i din inventory kommer du se att dina vapen har en hälsomätar­e. När den sjunker till noll kommer dina vapen att försvinna. Då måste du skapa ett nytt med rätt ritning igen.

3. DU DÖDAR INTE ANDRA SPELARE

Om du tycker om att döda andra spelare borde du hålla dig till Battle Royale, för i Save The World är nämligen andra spelare dina lagkamrate­r. Du kan inte döda dem, oavsett hur mycket du hade önskat det ibland.

4. DET FINNS EN HANDLING

Det spelas upp scener mellan uppdrag och när du rör dig mellan olika delar av kartan. Du får träffa den flygande roboten Ray och Lars, den skäggiga skummisen, och massa andra intressant­a karaktärer när du jobbar dig genom alla uppdrag.

5. OLIKA UPPDRAG MÅSTE SLUTFÖRAS

Eller ja, Quests. Oavsett vilket namn du väljer att använda är de samma sak. Du kommer i alla fall att få i uppgift att genomföra olika uppdrag i en viss ordning, även om du kan gå tillbaka till tidigare uppdrag om du vill. Ibland kan du behöva gå tillbaka för att fylla på resurser eller för att få bättre belöningar som låter dig gå vidare i handlingen. Du får läsa mer om det senare.

6. BYGGEN FINNS KVAR

Alla uppdrag, stora som små, kräver att du bygger ett fort. Om du tror att du kan ta det lugnt och låta dina lagkamrate­r göra allt det hårda arbetet kommer du inte att få några poäng i slutet av uppdraget. Så ta fram dina ritningar och börja bygga!

7. DU KAN GÖRA SAKER UTANFÖR SPELVÄRLDE­N

Det finns massa saker att göra i lobbyn efter att du avslutat ett uppdrag. Du kan skapa nya vapen eller ammunition, öppna en loot piñata, ändra stilen på ditt lag och samla forsknings­poäng. Det är nästan som ett helt spel utöver det vanliga spelet.

8. MYCKET MER ATT UTFORSKA

I Battle Royale finns det kistor, ammunition­slådor och ... typ inget mer. I Save The World finns det mycket mer saker att rota omkring i. Växter, lådor, tv-apparater ... Du kan söka igenom alla slags föremål i jakten på bra föremål du kan ha nytta av senare.

9. KONTROLLER

Något som är ganska irriterand­e är att kontroller­na för att byta vapen och struktur är annorlunda i Save The World jämfört med Battle Royale (i alla fall på Xbox One). Det är en smärtsam inlärnings­kurva efter att man blivit van med de första. Varför inte bara göra dem likadana? Grrr...

10. DU FÅR VÄLJA DIN HJÄLTE (TYP)

Om du inte väljer en outfit i Battle Royale blir du tilldelad en slumpad karaktär. I Save The world måste du dock välja en hjälte och varje hjälte har olika färdighete­r som passar bra till olika uppdrag. Du får läsa mer om detta senare i den här guiden.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden