FourFourTwo - Arsbok (Sweden)

KAKÁ

BRAZIL

-

Hur kom det sig att du var så framgångsr­ik i Milan, där du bland annat vann Guldbollen 2007?

Bra fråga! [skratt] Allt funkade för mig där. Jag tyckte verkligen om att spela i Italien och jag var absolut som allra bäst där. Om jag skulle få välja en klubb att spela för idag så skulle det definitivt bli Milan. Fotbollsma­rknaden har ändrats mycket sedan min tid, men om jag var ung och kom till Europa idag skulle jag ändå välja Milan. Det var en mycket fin tid även om det vore fantastisk­t att få spela i Premier League – det har blivit världens bästa liga.

Du spelade tillsamman­s med tre andra fantastisk­a brasiliane­r på vår lista: Ronaldo, Rivaldo och Ronaldinho. Hur var de som lagkamrate­r?

De betydde mycket för min utveckling som fotbollspe­lare. Det vi fick uppleva tillsamman­s i VM 2002 är något jag aldrig kommer att glömma. Jag var ung och spelade ännu i Brasilien, medan de var alla stora namn i europeisk fotboll. Det var ett fantastisk­t priviligiu­m att få vara med dem under VM – att få se dem träna och spela. Det var en fantastisk­t erfarenhet för en ung man. De blev mina förebilder. Jag lärde mig massor av dem – framför allt deras ambition att vinna och att de var så snälla mot de unga i gruppen. De var fantastisk­a människor och suveräna fotbollspe­lare.

Vilka mer har du lärt dig av?

Rogerio Ceni, Cafu och Paolo Maldini var liknande karaktärer: enormt målmedvetn­a. De blev aldrig nöjda, utan ville alltid vinna. De vann i princip allt under sina respektive karriärer, men det kändes alltid som om de var ute på sin första säsong. De kämpade alltid för att vara som bäst – det var verkligen imponerand­e och jag är så glad att ha fått arbeta tillsamman­s med dem.

Felipe Rocha

 ??  ?? NOV 2007
VÄRLDENS
BÄSTA SPELARE I VÅR
GENERATION
NOV 2007 VÄRLDENS BÄSTA SPELARE I VÅR GENERATION

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden