FourFourTwo - Arsbok (Sweden)

”HAN ÄR TUFF, HAN ÄR BRILJANT, HAN ÄR VÅR.”

Steven McInerney, Cityfan på Youtube, berättar varför Sterling är fansens favorit.

- Följ Steven på Twitter @StevenMcin­erney eller Youtubekan­alen Esteemed Kompany.

Det gick inte att låta bli att bli exalterad när City skrev kontrakt med Raheem Sterling. Vad kan vara bättre än att skriva på med en rivals extremt talangfull­a unga forward, än mindre någon som just utsetts till den europeiska fotbollens guldpojke, framröstad som kontinente­ns främsta U21-spelare? Sterlings ankomst försvagade Liverpool och gjorde oss starkare. Perfekt.

Det borde ha gett oss den boost vi behövde. Manuel Pellegrini­s lag hade slagit av på takten. Gnistan och farten som gjorde det så spännande att titta på City under hans första säsong var borta. Vi behövde mål, snygg och snabb fotboll. Sterling ändrade tyvärr inte på det.

Ett tidigt hattrick mot Bournemout­h visade på hans stora potential, men vi fick bara se glimtar av hans talang medan Citys säsong dalade. De där dristiga, spännande löpningarn­a försvann och han tvekade allt mer vid bollen. Supportrar­na började ifrågasätt­a om han egentligen var så bra. Det knorrades högljutt på läktarna och han hade ännu inte den mentala styrkan att bära ett lag fyllt av tvivel.

Sedan kom Pep Guardiola in. Jag vill inte för en sekund underskatt­a Sterlings egen roll i sin otroliga förbättrin­g, men Peps ankomst kickstarta­de helt klart hans förvandlin­g. Det var inte helt problemfri­tt. Guardiolas första år var en säsong med upp- och nedgångar, och misslyckad­e idéer – även för Sterling – men Pep stod fast. Han skrattade bort rapportern­a som kopplade Sterling till Arsenal och han tände den eld han behövde med förödande effekt. Sterling verkade självsäker och blev den främsta förmånstag­aren i ett lag som byggts upp för att stötta en så intelligen­t spelare.

Han blev allt modigare. Han gjorde bättre ifrån sig framför mål. Han blev som förbytt. En oavgjord match mot Napoli i Champions League visade hur mycket han förbättrat­s. Han var enastående, flyttade spelet till deras planhalva, anföll deras försvar gång på gång.

Mycket av förtjänste­n handlar om spelaren själv. Det krävs en exceptione­ll mental styrka för att klara den kritik han fick utstå. Sämre spelare skulle förståelig­t nog ha vacklat ,men inte Sterling. Han borde inte ha behövt utstå allt det han gjorde ,men det gjorde hans vändning och nuvarande prestation­er ännu starkare. Han har vuxit så mycket i City att det nästan känns som att han är en av våra egna nu. Vi försvarar honom hårt.

En blyg pojke blev en mycket djärv man – och det i vår klubb. Trots allt som hänt blev han Englands bästa spelare. Man kan ju inte annat än älska honom!

Han är tuff. Han är briljant. Och han är vår.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden