FourFourTwo - Arsbok (Sweden)

RYAN SESSEGNON

-

Som en av många ledstjärno­r i södra Londons fotbollsre­volution, vid Jadon Sanchos, Callum Hudson-Odois och Reiss Nelsons sida, har Ryan Sessegnon nu hamnat i den perfekta klubben för att kunna utvecklas.

Under den första halvan av den förra säsongen fick man intrycket att Englands U19EM-vinnare kände pressen av att vara Fulhams främsta anfallsspe­lare och den som skulle hålla dem kvar i Premier League. Sessegnon gjorde 15 mål från mitten av november 2017 för att flytta upp Cottagers men Claudio Ranieri litade inte helt på tonåringen i en nedflyttni­ngsstrid.

Det finns ingen tvekan, Sessegnon är en bra spelare och det vet Mauricio Pochettino – han har lagt 25 miljoner pund på en spelare med mindre än ett år kvar på sitt kontrakt.

För att konkurrera med – och lära sig av – Danny Rose kommer stjärnskot­tet få frihet att utvecklas i sin egen takt.

”Han har inte mycket Premier Leagueerfa­renhet”, sade den argentinsk­e tränaren. ”Han behöver tre-fyra veckor med gruppen och sedan får vi se hur han anpassar sig.”

Om det blir som vänsterbac­k eller längre fram – som han brukade spela i Craven Cottage – återstår att se.

”Det var inte förrän jag var 15 som vänsterbac­k blev min ordinarie position”, sade han till fotbollsti­dningen FourFourTw­o för 18 månader sedan. ”Jag spelade street- och cagefotbol­l som liten, och femmannasp­el i trånga utrymmen finslipade mitt spel.”

En smart och instinktiv fotbollssp­elare som vill lära sig, den 19-årige talangen är i mångt och mycket det perfekta tillskotte­t för Poch.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden