FourFourTwo - Arsbok (Sweden)

ATLÉTICO MADRID

KIERAN TRIPPIER

-

Englands stjärna berättar för Four Four Two varför han lämnade Tottenham för de rödvita.

Kan ni nå ännu en Champions League-final den här säsongen? Inställnin­gen hos alla här är att vinna och jag vill vara en del av det. Managern har byggt upp ett lag med fantastisk­a spelare, och allt i klubben är verkligen toppklass. Jag vill inte gå händelsern­a i förväg, men vi har en riktigt bra trupp som kan utmana. Det vore helt otroligt om jag fick uppleva en final igen. Jag nosade på segern förra säsongen. I Atlético har jag en ny chans att nå ända fram.

Vilka är dina intryck av Jao Felix sedan han kom från Benfica för

126 miljoner euro?

Han är otroligt bra för sin ålder, och han spelar moget både med och utan boll. Han påminner om Jadon Sancho. De är ganska lika som spelare och Jao har en lysande framtid framför sig. Han kan gå hur långt som helst.

Hur ser du på din karriär de senaste åren?

Min karriär har verkligen varit som en bergochdal­bana. När jag spelade i Bury som ung kunde jag aldrig tro att jag skulle hamna i Atlético Madrid, så jag är stolt över hur min karriär har utvecklats så här långt. 2017 var ett spännande år. Då hade Kyle Walker precis lämnat Spurs så det öppnade sig en möjlighet för mig där och jag fick chansen att spela i VM. Nu är jag i Atlético Madrid och jag vill inte vara någon annanstans.

Min familj blev så glad när det blev aktuellt med en flytt till Madrid. Jag har en son som är tre och en nyfödd dotter, så det passade perfekt att flytta nu. Folk förstår nog inte hur mycket en flytt till en ny klubb och ett nytt land påverkar hela familjen.

Jag har pratat med min fru Charlotte om att spela utomlands i flera år. Det är något jag har velat göra länge. När jag fick veta att några klubbar utanför Premier League var intressera­de, så diskuterad­e vi det under hela sommaren. Vi gillade tanken på att bo i ett varmare land. Att vid min ålder få spela i en klubb som den här med en manager av högsta klass var något jag inte ville missa.

Vad hände i Spurs? Du har tidigare antytt att det var en del problem ...

Det var ingen stor grej. Kanske uttryckte jag mig lite klantigt och folk började spekulera. Det började gå rykten om att jag skulle lämna och att Spurs ville sälja. Personer som jag litar på sa till mig att jag borde fundera på vad jag skulle göra nästa säsong.

Var du olycklig?

Jag hade inga planer på att lämna. Jag hade bra lagkamrate­r, en bra manager, men jag hade inte gjort någon bra säsong, så tankarna började snurra. Jag var nöjd inte med hur jag spelade.

Gjorde Spurs tillräckli­gt för att behålla dig?

Om de hade velat det så hade de haft mig kvar, men allt som händer har en mening och jag hyser inget agg mot dem. Det skulle inte ha blivit Atletico för mig om det inte vore för Tottenham. Jag har massor att tacka dem för.

”INSTÄLLNIN­GEN HOS ALLA HÄR ÄR ATT VINNA – OCH JAG VILL VARA EN DEL AV DET”

 ??  ?? ”DET SKULLE INTE HA BLIVIT ATLÉTICO FÖR MIG OM DET INTE VORE FÖR TOTTENHAM.”
”DET SKULLE INTE HA BLIVIT ATLÉTICO FÖR MIG OM DET INTE VORE FÖR TOTTENHAM.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden