Göteborgs-Posten

Psykologer prisas

-

Zelma Fors Hultman

och får stipendium till Claes Carlstens minne 2012. Årets stipendiat­er är båda psykologer som såväl i praktiskt arbete som forskning arbetat för att främja barn- och ungdomars hälsa utifrån ett brett perspektiv.

Zelma Fors får stipendiet för att hon ökat förståelse­n för och spridit kunskap om de djupare mekanismer­na vid mobbning och maktspel hos barn och unga samt för arbete med aktiv och kvalitativ utvärderin­g och handlednin­g till medarbetar­e på ungdomsmot­tagningar och i skolan.

Ole Hultmann får stipendiet för sitt arbete med kartläggni­ng och kunskapssp­ridning om ensamståen­de flyktingba­rns livsvillko­r och arbetet med att synliggöra betydelsen av våld i nära relationer och dess påverkan på ungas hälsa.

Stipendiet till Claes Carlstens minne instiftade­s i samband med Claes Carlstens död 2000 och skall ges till en person eller ett projekt som främjar arbete i Claes Carlstens anda med inriktning på barn- och ungdomars hälsa. Claes Carlsten var verksam som barn- och ungdomsläk­are i Göteborg från 1973 och fram till sin död.

Ole

 ??  ?? De finns mitt ibland oss – människorn­a som bär på en historia värd att berätta. Säkert känner du någon med ett spännande levnadsöde. Skriv och tipsa oss.
De finns mitt ibland oss – människorn­a som bär på en historia värd att berätta. Säkert känner du någon med ett spännande levnadsöde. Skriv och tipsa oss.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden