GALA Magazine

Höggravida Meghan plågas av näthatare

- Av: eva åström foto: stella pictures, scanpix

Utåt visar höggravida hertiginna­n Meghan av Sussex ingenting. Hon genomför alla uppdrag på höga stilettkla­ckar och med ett smittande leende på läpparna.

Men hennes graviditet förmörkas av den enorma svallvåg av näthat som strömmar mot henne. Ett hat som tog fart redan då det stod klart att dåvarande skådespele­rskan Meghan, 37, och prins Harry, 34, var ett par och som sedan dess växt sig allt starkare.

Som före detta Hollywoods­tjärna är Meghan van vid närgången granskning och oförskämda kommentare­r. Men numera represente­rar hon inte bara sig själv utan också en urgammal institutio­n, det brittiska kungahuset.

Hon har blivit kallad ”en skam för den kungliga familjen”, ”en vulgär hertiginna” och många uppmanar henne att åka hem.

Att Meghans mamma Doria Ragland är afroamerik­an, har inte lämnat rasisterna någon ro. Att ett barn som är till en fjärdedel afroamerik­ansk ska bli nummer sju i tronföljde­n till brittiska tronen och barnbarnsb­arn till drottning Elizabeth, är för dem en mardröm.

Det har gett upphov till en helt fantastisk konspirati­onsteori att Meghan bara låtsas vara gravid och att barnet som ska födas i april nu

bärs av en surrogatma­mma. När surrogatma­mman får värkar förs både hon och Meghan till sjukhus och sedan kommer hertiginna­n att visa upp barnet som sitt eget!

Buckingham Palace har avslöjat att de tvingas radera rasistiska och hatfulla kommentare­r om Meghan i timmar dagligen. De har till och med sökt en ny It-specialist som på heltid ska få spåra upp, anmäla och radera hatiska kommentare­r om den blivande mamman.

Såväl hennes make Harry som den övriga kungliga familjen gör allt för att Meghan ska

skyddas från hatet. Ett stort stöd har hon i svärfar, prins Charles, 70, som är överförtju­st i sin svärdotter. De har funnit varandra genom de gemensamma intressena konst och kultur och de har också samma sorts humor.

Nu är det bara veckor kvar tills Meghan och Harry blir föräldrar, om det blir en flicka eller pojke har de inte tagit reda på. Nu hoppas deras vänner på att hon ska kunna dra ner på takten innan förlossnin­gen, strunta i hatet och koncentrer­a sig på det mirakel som kommer att inträffa i april.

Hon har blivit kallad ”en skam för den kungliga familjen”

 ??  ??
 ??  ?? Meghan har ett fint stöd från svärfar prins Charles.
Meghan har ett fint stöd från svärfar prins Charles.
 ??  ?? Hertiginna­n håller god min och represente­rar med ett leende på läpparna.
Hertiginna­n håller god min och represente­rar med ett leende på läpparna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden