GALA Magazine

– Det blir en cool häxbrygd!

- text anna & hans shimoda foto: karin törnblom

I höst ska den ikoniska filmen Häxorna i Eastwick från 1987 bli musikal. Det är Peter Jöback som axlar rollen som den demoniske karaktären Daryl van Horne, i filmen mästerligt gestaltad av Jack Nicholson.

Den dynamiska kvinnotrio­n som blir fascinerad­e och förälskade i Daryl får liv på Cirkus scen tack vare Kayo,vanna Rosenberg och Linda Olsson. Sussie Eriksson har också en roll i musikalen.

Alla ser oerhört mycket fram emot att få sätta tänderna i sina respektive rollfigure­r.

– Det här blir svindlande häftigt. Det blir en cool häxbrygd, säger Vanna som spelat mot Peter Jöback tidigare i musikalsam­manhang och som delvis har honom att tacka för rollen som Michelle Pfeiffers karaktär Sukie.

– Jag och Peter gjorde ”Sweeney Todd” 2014 och vi samarbetad­e väldigt bra. Det var han som tyckte jag skulle söka rollen så jag gick på audition för det engelska teamet och det var verkligen en utmaning. Jag är jättestolt att jag vågade och fick rollen.

Vannas roll är en ganska blyg viol som har svårt med den sociala biten.

– Jag spelar en bokälskare som blivit övergiven av sin man och är fena på formulera sig i skrift, men däremot en fullkomlig katastrof när det kommer till verbal kommunikat­ion. Hon har oerhört dålig självförtr­oende och hon stammar ungefär som jag gör nu, haha!

Musikalvet­eranen Sussie Eriksson spelar just nu i Mamma Mia the Party och har avverkat cirka 650 föreställn­ingar. Men i höst blir det alltså andra bullar.

– Jag känner mig skitpepp på det här. Det är fyra starka kvinnoroll­er och jag är inte en av de tre häxorna utan jag spelar Felicia som är gift med chefredakt­ören för den lilla lokaltidni­ngen. Hon tror hon har koll på allt och alla, hon är en riktig liten snipkärrin­g som jag tycker ska bli kul att spela, säger Sussie som också tycker det ska bli roligt att spela mot Vanna och Kayo.

– Vilka ljuvliga tjejer! Jag hade inte kunnat få det bättre. Linda Olsson har jag jobbat med flera år på Tyrol och jag och Vanna har sagt att vi vill jobba ihop. Kayo har jag träffat på till och från och hon är en frisk fläkt. Det ska bli skitkul!

Sussie ska spela sommarteat­er i Kalmar mot Robert Gustafsson, sedan blir det Häxorna i Eastwick för hela slanten.

– Sista föreställn­ingen är en söndag i Kalmar, sedan ska jag börja repetera på måndagen.

Kayo är i skrivande stund på solkusten i spanska Marbella där hon vilar upp sig och njuter av värmen.

– Det känns helt underbart att få göra den här rollen som Alexandra som är Chers karaktär

i filmen. Jag tänker att det är så fantastisk­t att jag får fortsätta att utmana i mitt liv. Jag ska ju spela mot musikalpro­ffs som Sussie och jag är ju bara typ en discobrutt­a, haha!

Kayos roll är en mångfasett­erad karaktär som är frånskild kvinna med en liten son som bär på en bitterhet gentemot män.

– Jag tror jag kan använda mina egna erfarenhet­er och använda mig av min livserfare­nhet. Jag är mest uttalad häxa av de tre och det kan man känna igen sig i, haha! Häxorna i Eastwick har premiär den 19 september på Cirkus i Stockholm.

 ??  ?? Häxorna i Eastwick blir musikal och i rollistan märks namn som Peter Jöback, Kayo, Sussie Eriksson, Linda Olsson och Vanna Rosenberg.
Häxorna i Eastwick blir musikal och i rollistan märks namn som Peter Jöback, Kayo, Sussie Eriksson, Linda Olsson och Vanna Rosenberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden