GALA Magazine

Sveriges hetaste 60+

Pension? Nä, nä passion är ordet! Sveriges hetaste 60+ De är hetare än någonsin. Framgångsr­ika. På gång med nya projekt. Snyggare, sexigare och smartare. Och över 60.

- Text: maggan hägglund foto: jerker ivarsson, lotte fernvall, christian johansson, aftonblade­t, stella pictures, henrik montgomery, scanpix, susanna persson öste, nora lorek, erik nylander, tt, ibl

1 Sexig som 66

Ewa Fröling Född: 9 augusti 1952.

Gör: Skådespela­re.

Bor: Stockholm.

Platsar på listan: Nyss gick hon modell för designern Camilla Thulins modevisnin­g – lång, vacker, sensuell och egensinnig. Ewa Fröling är 66 och hennes karriärres­a är verkligen en klassisk roadtrip, en Route 66 genom livet.

Hon var med redan i Jösses flickor 1979, hon spelade den magnifika biskopsänk­an i Fanny och Alexander och hon var snuddande nära att få huvudrolle­n i

Mitt Afrika och spela mot Robert Redford. Men som Ewa själv sagt ”hon hade tjockat på sig och de kunde inte ha någon som såg så rund och hälsosam ut att spela den utmärglade, sjuka Karen Blixen”. Så Meryl Streep fick rollen i stället. Men Ewa gick vidare till andra roller. Hela tiden på väg. Filmer, teater, nyfiken och hela tiden på väg mot nya uppdrag. Rastlös och kreativ. Hon är kvinnan som flyttar när hon inte längre gillar utsikten. Som tycker att en husbil hade varit den perfekta 60-årspresent­en. Som älskar poesi och litteratur. Och som hyllar vänskapen. Nyss satt hon med gråten i halsen i Carina Bergs Här är ditt liv och berättade om hur väninnan Stina Ekblad stöttade henne under den tuffa tiden efter canceroper­ationen 2016. Halvt på allvar, halvt på skämt har Ewa Fröling en gång utsett Mick Jagger som sin ”rolemodel”, så länge Rolling Stones överlever, så länge tuffar team Fröling på.

Vi säger: Go, Ewa, go!

 ??  ??
 ??  ?? Vi har vant oss att se henne i allt från Ingmar Bergmantil­l Colin Nutley-filmer. Kreativt skådisprof­fs som är begåvad med en riktigt rolig och vass tunga.
Vi har vant oss att se henne i allt från Ingmar Bergmantil­l Colin Nutley-filmer. Kreativt skådisprof­fs som är begåvad med en riktigt rolig och vass tunga.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden