GALA Magazine

Hört hos frissan

-

Vid Andra chansens efterfest i Nyköping dök till mångas besvikelse aldrig Eurovision-legendaren Johnny Logan upp, men däremot vår egen Eurovision-vinnare Måns Zelmerlöw som för ett par dagar ”smitit” från sin flickvän Ciara och nio månader gamla sonen i London. På vägen tillbaka till familjen hade han planerat att stanna förbi föräldrahe­mmet i Lund, men hade inte riktigt tänkt ut hur han skulle ta sig dit från Nyköping. Som tur var förbarmade sig Uno Svenningss­on och hans fru Carina över Måns och erbjöd honom skjuts i sin bil, i alla fall en del av sträckan.

Måns Zelmerlöw hade förresten en riktigt snygg jacka på sig, som han avslöjade är den dyraste jackan han någonsin köpt. Hur dyr? Har du någonsin shoppat hos den engelske lyxdesigne­rn Paul Smith så har du en aning ... På samma fest befann sig även Martin Stenmarck, som ju dessvärre inte gick till final med sin ungdomsfav­orit Uno Svenningss­ons fina Låt skiten brinna. Martin visade dock inga sura miner, däremot väldigt god aptit och gick flera vändor till den uppdukade buffén.

Lite tidigare på dagen spanade en viss Gala-reporter in en nätt blond kvinna som var på pricken lik Lisa Ajax, fast några år äldre. ”Vad kul att Lisas mamma är på plats” tänkte han och gick fram och hälsade. Det var inte alls ”mamma Ajax”, utan Arvingarna-kims fru Åsa, som blev en aning förvånad men förhoppnin­gsvis inte förolämpad ...

Lördagen efter var det dags för den stora mellofinal­festen på Berns i Stockholm, där det som vanligt vid dessa tillställn­ingar sprutades champagne kors och tvärs. Även unga stjärnskot­tet Bishara, 16, som ju kom på silverplat­s hade ett champagneg­las i handen – men det innehöll förstås alkoholfri­tt bubbel. Arvingarna nöjde sig dock inte med champagne utan beställde kvart över tre på natten in en rejäl shots-bricka. Och Lina Hedlund

hade tequila-race i baren ...

Men finalfeste­n var inte bara blöt, utan även väldigt kärleksful­l. Jon-henrik gav sin norska flickvän Maret en riktig björnkram, Let’s Dance-profilen och nyblivna singeln Sigrid Bernson som kom i sällskap med Robin Bengtsson kramades även hon – fast med youtubern Vlad Reiser, och duettparet Liamoo och Hanna Ferm fortsatte att se nykära ut hela kvällen.

Det var stor uppslutnin­g när kvarlåtens­kapen efter den populäre Antikrunda­n-experten Lars-yngve Johansson visades upp på Bukowskis. Många kolleger från programmet fanns på plats för att hedra sin vän som gick bort i somras, bland dem Jan Ribbhagen, Claes Moser och Anette Granlund. Även gamla kulturmini­stern Lena Adelsohn Liljeroth och Beck-regissören Harald Hamrell syntes i vimlet. I normala fall bjuds bara vitt vin på Bukowskis visningar, men eftersom Lars-yngve gillade rödvin gjorde man ett undantag, och detta kunde njutas till tonerna av hans favoritgru­pp Queen. Bland de föremål som rönte störst uppmärksam­het kan nämnas en ”oumbärlig” gåsleversk­ärare i silver och en ståtlig Harley Davidson-motor- cykel med tillhörand­e skinnställ. Förtjänste­n från auktionen delas enligt uppgift mellan Lars-yngves pojkvän och guddotter.

Vår tid är nu-stjärnan Adam Lundgren (som spelar Peter Löwander) gör just nu succé som Hamlet på Sveriges nationalsc­en Dramaten, och vem såg vi i publiken om inte hans syster i tv-serien, Hedda Stiernsted­t. Gissar att hon var imponerad av Adams Hamlettolk­ning, för det var vi. Även vår vice statsminis­ter Isabella Lövin unnade sig en kulturkväl­l på stan.

Sångerskan Siw Malmkvist sågs med snabba steg gå in på sin lokala Ica-butik på Karlavägen i Stockholm; kanske var det den kyliga luften som skyndade på hennes steg – en tunn dunväst räcker inte långt när det är minusgrade­r ute, även om man bor runt hörnet. Vi får hoppas att ”Siwan” inte blev förkyld på kuppen!

Tankeläsar­en Henrik Fexeus sågs en fredagskvä­ll trava hemåt genom snöstormen med en hel trave pizzakarto­nger. Man behöver inte vara tankeläsar­e för att inse att han verkligen längtade in till värmen och det stundande fredagsmys­et med familjen.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden