GALA Magazine

Pär tar pulsen på... MÉNDEZ

-

Vad är ”gala” för dig?

– Gala är glamour och härliga människor, men ärligt talat har det inte varit min grej. Den bästa sortens gala för mig är att vara på en karneval i Brasilien, där det fortfarand­e finns glamour men som är mer ”street”. Här i Sverige är det lite stelare.

Tror du att du har en fördel i Let’s Dance i och med att du är latino?

– Till en viss grad, eftersom jag liksom de flesta latinos älskar glädjen och friheten på dansgolvet. Men jag är ju van vid mer ”street”, som sagt.

Du fick nyligen pris som årets hbtq-vän på QX gaygala, bland annat för hur du stöttade din son i hans komma ut-process. Har du mycket gayvänner?

– Både min mamma och min mormor hade många gayvänner, som alltid fanns runt mig när jag växte upp, och det är jag mycket tacksam för. Så för mig personlige­n har det aldrig varit något problem att umgås med homosexuel­la, även om mitt hemland Chile är rätt bakåtsträv­ande och intolerant. När jag kom till Sverige öppnades mina ögon ännu mer och jag insåg att människor kan vara på så många olika sätt och är lika bra för det. Och så kom min son ut ...

Kände du på dig att din son var gay redan innan han berättade?

– Ja, jag såg det redan när han var åtta-nio år. Att han var lite annorlunda. Men jag ville inte pressa honom och fråga, utan att han skulle berätta själv. Det tog några år, tills han var 14. När han sa ”Pappa, jag är gay och gillar killar” tänkte jag ”Äntligen!”. Men jag önskar att han sagt det tidigare eftersom jag märkte att han var orolig ibland.

Du har ju en macho-image, är du rädd att förlora den nu när du är med i Let’s Dance?

– Tvärtom! Det här visar ju bara att jag är hundra procent säker på den jag är och kan göra vad jag vill. Jag kan bära kjol och är fortfarand­e Méndez.

Bor du i Sverige eller Chile numera?

– Jag bor i Sverige, med fem av sex barn. Min äldsta har sin egen karriär och bor i Chile. Jag är ju singel och väntar bara på att träffa den rätta, ha ha!

Tror du att dina nya danskunska­per kommer att underlätta att ragga?

– Jag hoppas det! Jag är öppen för förslag och att ta emot all kärlek jag kan få!

Sista frågan – vad ger dig puls?

– Att mina barn lever och andas, det är det viktigaste för mig!

”Jag kan bära kjol och är fortfarand­e Méndez”

 ??  ?? Méndez som just nu är aktuell i Let’s Dance där han dansar med Malin Watson.
Méndez som just nu är aktuell i Let’s Dance där han dansar med Malin Watson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden