GALA Magazine

Så gör du sotade ögon — smokey eyes!

-

Det här behöver du:

✔ Ögonprimer

✔ En bra ögonskuggp­enna

✔ Svart ögonskugga

✔ Svart kajal

✔ Svart mascara

1

Primer. Applicera en neutral primer över ögonlocket så håller slutresult­atet bättre.

2

Applicera svart ögonskugga. Välj en svart matt ögonskugga med mycket pigment i. Tryck in pigmentet i penseln så att den bli övermättad med färg. Lägg ögonskugga­n över hela ögonlocket upp till vecket över ögongloben. Jobba in pigmentet ordentligt i huden.

3

Sudda. Hemlighete­n med en bra sotning är att man lägger tid på att verkligen sudda och tona ut ögonskugga­n ordentligt. Då kan du också vara säker på att resultatet håller länge. Använd lätta rörelser så att pigmentet fördelar sig jämnt. Blir kanten mot huden för skarp kan man fuska i ytterlinje­n med en mörkbrun skugga tills du lärt dig att tona ut ordentligt.

4

Applicera kajalen. Applicera en kajal nära fransroten och gnugga ut den i toningen med hjälp av en skumapplik­ator eller med penseln. Se till att området är matt och applicera nytt svart pigment nära fransroten om det behövs. Fortsätt applicera kajalen i vattenlinj­en och eventuellt nedanför den undre fransraden för en dramatisk look.

Avsluta med mascaran. Applicera mascaran inifrån fransarna och utåt. Dra flera stråk och bygg upp fransen med ett lätt tryck. Gnugga in mascarans pigment i fransarna så håller stadgan bättre. Även underfrans­arna ska dränkas i mascara.

 ??  ?? Svart mascara från Hourglass, 350 kr.
Svart mascara från Hourglass, 350 kr.
 ??  ??
 ??  ?? Air patrol, ögonprimer från Benefit, 320 kr.
Air patrol, ögonprimer från Benefit, 320 kr.
 ??  ?? Matt svart ögonskugga från Sephora, 75 kr.
Matt svart ögonskugga från Sephora, 75 kr.
 ??  ?? Ögonpensel från Marc Jacobs, 350 kr.
Ögonpensel från Marc Jacobs, 350 kr.
 ??  ?? Svart kajalpenna från No 7, 99 kr.
Svart kajalpenna från No 7, 99 kr.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden