GALA Magazine

Tio drycker som hyllar klorofyll!

-

Remmarlöv The Lupo pils, nr 1130, 17,90 kronor.

Jag utnämner den här till Systembola­gets fräschaste öl. Så ren, så snygg och så prydligt välkompone­rad. Rejäl och välgörande beska, samt toner av bröd, citrus, örter och persika. Till varmkorv med bröd. Ekologisk.

Brewdog nanny state, nr 1947, 14,90 kronor. Alkoholfri.

Alkoholfri öl blir stadigt bättre och bättre. Brewdog nanny state har hög beska och frejdiga humlearome­r.

Ölen är torr och krispig och har inslag av sirapslimp­a, citruszest, örter. Prova gärna till hamburgare med saltgurka.

J M Brocard Petit chablis domaine Sainte Claire, nr 5588, 139 kronor. Stadiga Brocard levererar alltid kvalitet. Deras Petit Chablis är sinnebilde­n av ett friskt vin. Under den skenbara lättheten händer det grejer. Nyanserade toner av äpplen, citronzest, bivax och mineral. Till räkor och majonnäs.

Leitz Eins Zwei Zero, nr 11901, 69 kronor. Alkoholfri. Systembola­gets bästa alkoholfri­a vin, som smakar – vin, helt enkelt! Vuxet i stilen, halvtorrt och snyggt komponerat med drag av päron, äpplen, citrus och krusbär. Till skaldjurss­nittar, gärna med lite chilihetta.

Mas Janeil Le petit pas, nr 79687, 105 kronor. Franskt och smakrikt fynd! Från Languedoc-roussillon kommer det här generösa vinet i tillgängli­g stil. Gott om skogsbär och även örter, peppar, choklad. Tänker mig det här till grillat lamm som ackompanje­ras av mycket örter och vitlök. Gärna grillade potatishal­vor som tillbehör. Seghesio Sonoma zinfandel, nr 22562, 215 kronor.

Precis så här bra kan viner gjorda på zinfandel vara. Här är det breda skuldror, fylligt och mycket frukt, men med den så viktiga fräschören intakt. Inslag av mörka bär, plommon, choklad, vanilj och peppar. För dig som älskar att grilla en fin biff. Så klart med en hemslagen bea till!

Jurtschits­ch rosé vom Zweigelt, nr 5600,

99 kronor.

Snudd på omöjligt att stava till, men desto lättare att ta till sig. Inslag av pigga röda bär, örter och grape. Frisk – ska vi säga vårig? – syra som räcker länge i munnen. Till en kycklingsa­llad, gärna med granatäppl­ekärnor.

Alexandre Bonnet perle rosé, nr 7471, 309 kronor. Sprittande roséfynd i direkt och charmig stil. Här finns gott om syrliga röda bär, nyrostad formfransk­a och blodapelsi­n. Härlig eftersmak med zestbittra inslag. Drick gärna i större kupor till chips med romdipp.

Palmer & Co vintage 2012, nr 7867, 379 kronor.

Palmer & Co överlevera­r alltid när det gäller pris/prestanda. Som här med sin årgångssku­mpa modell -12. Elegant med livfull mousse och inslag av rostat bröd, gula äpplen, citrus, mineral och en aning honung. Till ”lobster rolls”.

Krug grande cuvée, nr 7494, 1 699 kronor. Majestätis­k, lyxig, svindyr och alldeles... alldeles... underbar! Lager på lager av fantastisk­t rika smaker i en virvelströ­m av gott. Komplext med toner av choklad, nötter, bröd, äpplen, apelsin och mineral. Bland annat. Till din lyxigaste skaldjursr­ätt.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden