GALA Magazine

Mångsyssla­ren

Pernilla Wahlgren

-

Född: 24 december 1967.

Bor: Lidingö.

Platsar på listan: Hon är Bergmanskå­dis, kränger sötsnygga klänningar (med fickor i sidorna som man kan ha händerna eller kreditkort­et i när man vill mingla utan handväska) och torrt vitt vin, gör tv av sin stora och brokiga (och ibland bråkiga) familj, gör succé med sin egen show ”Kort, glad och tacksam” och hela Sverige kan skråla hennes ”Piiicadiii­iilly Cöööörkus” 34 år efter att hon gjorde den i Mello. Pernilla Wahlgren måste vara en av Sveriges hårdast arbetande artister. Om hon inte bloggar i sminklogen innan hon ska spela Tomtemor i nästa julkalende­r så tar hon flyget hem från någon spelning för att hinna dubba röster till tecknad film. Förra året vann hon och dottern Bianca Kristallen för årets tv-personligh­eter. Ett kristallkl­art val! Pernilla har jobbat på ända sedan hon debuterade som fyraåring i Den längsta dagen. Det var lugnt, mamma Christina Schollin var ju med. Och hon var också med när Pernilla regisserad­es av Ingmar Bergman i Fanny och Alexander – i en roll som spöksynen av ett dött barn. Låter rätt långt från spralliga Pernilla men hon har gjort allt. Från fattiga Eva som tvingas ha samlag med byns handlare (Stellan Skarsgård) i Ormens väg på Hälleberge­t. Unga Pernilla var skräckslag­en på riktigt och stoppade bindor i trosorna för att slippa få närkontakt med nakne Stellan. Till att göra rösten av både ekorren Sandy och Fru Puff i Svampbob Fyrkant. Vi säger: 156 centimeter packade med lika delar energi, begåvning, fniss och hårt arbete.

 ??  ?? Folkkära Pernilla Wahlgren – jobbar förmodlige­n hårdast i svensk showbusine­ss. Senast i raden av succéer är egna dokusåpan Wahlgrens värld på kanal 5.
Folkkära Pernilla Wahlgren – jobbar förmodlige­n hårdast i svensk showbusine­ss. Senast i raden av succéer är egna dokusåpan Wahlgrens värld på kanal 5.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden