GALA Magazine

Arvingarna

Pernilla August Agnes Östergren Asta August Alba August

-

Födda: 13 februari 1958, 3 juni 1985 (Agnes), 5 november 1991, (Asta), 6 juni 1993 (Alba).

Gör: Skådespela­re och regissör (Pernilla), scenograf (Agnes), skådespela­re (Asta och Alba).

Bor: Södermalm, Stockholm och Vitemölla (Pernilla), Johannesho­v (Agnes) Köpenhamn (Asta), Århus (Alba).

Platsar på listan: Som skådespela­re har Pernilla varit mamma både till Ingmar Bergman och Shmi Skywalker. Privat är hon mamma till tre döttrar som alla också valt teater och film och hon tycker fortfarand­e att ett pass i tvättstuga­n eller vid spisen är perfekt för att jorda sig själv efter att ha lånat ut sig till olika roller eller regisserat andra. Men när döttrarna kommer hem pratar de jobb! För alla har valt mammas bransch. Agnes är scenograf och kostymör, Alba såg vi nyligen som Astrid Lindgren i Unga Astrid och i The Rain på Netflix. Asta i danska serierna Follow the money och Sygeplejes­kolan.

Mamma Pernilla är stolt över sina barn och har sagt: ”Jag skulle vilja jobba med mina döttrar. De är så roliga och smarta”. Ja, du, Pernilla, det ligger kanske något i det där om ärftlighet. Och det lär inte bli som i danska succéserie­n Arvingarna

som hon regisserat (och där hon själv klafsade omkring i storstövla­r och födde upp får) – i serien bråkar barnen om arvet efter sin mor. Men Pernillas tre döttrar har ärvt lika generöst av mammas begåvning och skratt.

Vi säger: En moderplane­t och tre stjärnskot­t!

 ??  ?? Pernilla August med dotter Asta.
Pernilla August med dotter Asta.
 ??  ?? Pernilla med dottern Alba.
Pernilla med dottern Alba.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden