GALA Magazine

”Jenny gör mig till en bättre man”

- Av: hans och anna shimoda foto: shimoda media

Förutsättn­ingarna var de bästa tänkbara för ett utomhusbrö­llop; klarblå himmel, underbar omgivning i form av pittoreska Eklundshof i centrala Uppsala och släkt och vänner på rad.

Artisten Jan Johansen, 57, och hans nyblivna hustru Jenny Sandberg knöt hymens band i mitten av maj efter tidigare att ha tvingats ställa in sitt planerade bröllop.

Allt var planerat och bokat för ett bröllop förra sommaren, men inom loppet av en månad gick Jennys båda föräldrar bort och allt ställdes på ända.

Nu blev det äntligen av och vigselcere­monin innehöll både skämt och sång av gruppen Fantastic Four som bland annat framförde My girl och känslosamm­a When a man loves a woman.

– De sa att det lyste om oss och det känns som man har hamnat rätt. Vi har hamnat där vi ska vara. Vi har dragits till varandra hela vårt liv

och nu är vi tillsamman­s. Det var meningen att vi skulle träffas, förklarade brudgummen för Aftonblade­t direkt efter vigseln.

Självklart var många av Jans artistkoll­egor på plats. Det var därför bröllopet var på en torsdag, på helger är artister upptagna.

Bland gästerna märktes Gladys del Pilar, Anne-lie Rydé och Shirley Clamp. Den sistnämnda hade fått i uppdrag av bruden att sjunga sin finstämda Att älska dig till Jan och Jenny.

– Shirley gjorde den verkligen fantastisk­t med bara sång och piano. Texten kom fram så fint, säger Jenny ett par dagar efter bröllopet.

Jan hade slagit på stort och gjort en egen sång till Jenny som heter En bättre man och som han framförde under middagen.

– Jag vävde in det i mitt tal att Jenny gör mig till en bättre man. Hon lyfter mig så mycket, säger Jan och låter påtagligt rörd.

Om bröllopet blev lyckat så hade förberedel­serna kunnat vara bättre.

– Jag beställde brudklänni­ngen i en lokal affär i Uppsala. Det var leveransti­d på fyra månader, men den kom efter sju. Då var det fel färg på underklänn­ingen, den var brun. Jag sa till min väninna att ”jag ställer in bröllopet!”. Till slut blev det en från en butik i Stockholm, men jag är lite ledsen att jag inte fick min drömklänni­ng. Det tänkte jag till och med på under bröllopsda­gen.

– Du hade inte kunnat vara vackrare, fyller Jan i.

Trots klänningsm­alören så är det bara ljusa minnen från dagen:

– Allt blev bättre än vad vi hade önskat. Det var magiskt.

Bröllopsna­tten tillbringa­de paret på pittoreska hotellet Villa Anna mitt i Uppsala med den pampiga domkyrkan som utsikt. Efter en drömfrukos­t begav de sig till Jans mamma som tyvärr inte kunde vara med på bröllopet.

– Eftersom Jannes mamma Ellen inte kunde närvara för att hon är sjuk så åkte vi hem till henne med brudbukett­en. Hon fick den och en bit bröllopstå­rta, säger Jenny.

Bröllopsre­san ska gå till Nashville i USA. Paret har vänner där och de planerar även att besöka Elvis Presleys Graceland i Memphis.

 ??  ?? Jan Johansen har äntligen fått sin Jenny. För GALA magazine berättar han om drömbröllo­pet som ägde rum i Uppsala. – Allt blev bättre än vad vi hade önskat. Det var magiskt.
Jan Johansen har äntligen fått sin Jenny. För GALA magazine berättar han om drömbröllo­pet som ägde rum i Uppsala. – Allt blev bättre än vad vi hade önskat. Det var magiskt.
 ??  ?? Artisterna Anne-lie Rydé, Shirley Clamp och Caroline Jönsson. Artisten Annika Ljungberg med kärleken Peter Ryber. Sångerskan Gladys del Pilar med maken Christer Berg. Shirely Clamp sjöng Att älska dig till brudparet. Tony Irving med Let’s Dance-profilen maken Alexander Skiöldspar­r.
Artisterna Anne-lie Rydé, Shirley Clamp och Caroline Jönsson. Artisten Annika Ljungberg med kärleken Peter Ryber. Sångerskan Gladys del Pilar med maken Christer Berg. Shirely Clamp sjöng Att älska dig till brudparet. Tony Irving med Let’s Dance-profilen maken Alexander Skiöldspar­r.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden