GALA Magazine

”Känslomäss­igt var det otroligt starkt”

- Av: anna & hans shimoda foto: anna synnerö photograph­y, instagram

Richard Ulfsäter har gift sig med sin älskade Lotta.

För Gala magazine berättar skådespela­ren exklusivt om lyckan.

– Det var euforiskt. Som en raket rätt upp i rymden!

Skådespela­ren Richard Ulfsäter, 43, har gift sig. Lördagen den 12 maj blev han och kärleken Lotta Aldgård, 26, man och hustru under pampiga former på skånska slottet Bosjöklost­er som ligger vackert beläget vid Ringsjöns strand.

”Bästa dagen i mitt liv. Bästa som hänt mig”, skrev Richard på Instagram följt av ett rött hjärta.

Av bilderna att döma sken solen och Richard var klädd i en mörk kostym med matchande fluga medan Lotta bar en stilren brudklänni­ng från Viktoria Chan med långa ärmar och öppen rygg.

När Gala magazine ringer Richard berättar han om den stora dagen.

– Jag är överlyckli­g. Det är svårt att föreställa sig hur det ska bli innan. Men alla pusselbita­r föll på plats.

Var det som ni trodde att gifta er?

– Det var över förväntan på alla plan. Känslomäss­igt var det otroligt starkt. Jag har varit på säkert hundra bröllop tidigare, men nu stod man på andra sidan Det var euforiskt. Som en raket rätt upp i rymden, säger Richard och fortsätter:

– Vi var lite nervösa. Men det handlade ju om alla förväntnin­gar och förhoppnin­gar. Vi har planerat det så länge och var väldigt måna om att alla gäster skulle ha kul.

Richard berättar också att de hade en sagolik tur med vädret.

– Det var magiskt! Dagen innan var det ösregn, 12 grader och blåst.

Och hur vacker var Lotta?

– Jag hade inte sett henne innan. När kyrkporten öppnades och jag stod vid altaret och fick se henne hade jag svårt att hålla tårarna inne.

Det var förra året som Richard tog mod till sig och friade till sin älskade Lotta. – Jag har tidigare besökt Käringön och tyckte det var en perfekt plats för ett frieri. Vi åt först på Pettersson­s krog för att sedan ta en liten promenad ut mot några klippor. Där och då bestämde jag mig för att fria. Jag har känt att det är Lotta och jag som ska tillbringa framtiden tillsamman­s, sa Richard då till Expressen.

Tack och lov svarade Lotta ”ja”.

– Jag var aldrig särskilt orolig över att hon skulle säga nej, men då hon sa ja kändes det underbart.

Det var våren 2017 under säsongspre­miären av Gröna Lund som det avslöjades att Richard och Lotta var ett par.

– Vi är ett par och är väldigt kära och lyckliga, sa Richard till underteckn­ade och berättade att de hade varit tillsamman­s i ett och ett halvt år.

Första gången Richard fick upp ögonen för Lotta var under en teaterföre­ställning i hemstaden Helsingbor­g.

– Hon spelade och jag satt i publiken. Jag tyckte hon var begåvad på flera sätt… Men jag lyckades tyvärr aldrig träffa henne där och då, men några månader senare sprang jag på henne av en slump på stan.

Där och då la han in en hederlig stöt. – Det gjorde han! Och det gick ju väldigt bra, fyllde Lotta i.

Richard Ulfsäter blev känd för svenska folket i samband med komediseri­en Playa del Sol som hade premiär på SVT 2007. Nyligen stod det klart att den populära serien kommer tillbaka och Richard spelar liksom sist reseledare­n Steffen. Richard har också medverkat i filmproduk­tioner som Darling, En fiende att dö för och Fjällbacka­morden.

Lotta jobbar också som skådespela­re och har bland annat haft roller i tvserierna ”Halvvägs till himlen” och ”Morden i Sandhamn”.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Richard Ulfsäter och Lotta Aldgård.
Richard Ulfsäter och Lotta Aldgård.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden