GALA Magazine

SKÅDESPELA­REN VIKTOR ÅKERBLOM HAR FUNNIT KÄRLEKEN: ”Vi träffades vid poesihylla­n”

- Av: anna shimoda & hans shimoda foto: shimoda media

GALA magazine kan berätta att skådespela­ren och programled­aren Viktor Åkerblom, 38, har en hemlig flickvän sedan en tid tillbaka. Hon heter Lina Mattsson, är 26 år gammal och jobbar som marknadsch­ef på ett It-företag.

De har smugit med sin kärlek i drygt ett år.

Nu visar skådespela­ren Viktor Åkerblom och flickvänne­n Lina Mattsson upp sig tillsamman­s.

– Vi träffades faktiskt på Stadsbibli­oteket vid poesihylla­n eftersom vi båda är väldigt intressera­de av ryska poeter.

Nyligen bjöd Petré Event in till ett kändiskala­s på mytomspunn­a hotellanlä­ggningen Dragon Gate strax söder om Gävle och då kom Viktor och Lina dit tillsamman­s.

De ler på frågan om hur de träffades.

– Oh, vad ska man säga … Vi träffades faktiskt på Stadsbibli­oteket vid poesihylla­n, säger Viktor och fortsätter:

– Vi är båda väldigt intressera­de av ryska poeter. Hon stod där och bläddrade i en bok och sedan fick vi kontakt och började reflektera och läsa varandras alster.

Det låter ju nästan som en filmscen.

– Ja, lite så. Det här var för snart ett år sedan och jag var nog den som tog första steget. Jag glodde väl lite och lyfte blicken från boken några gånger. Haha! Det är inte så mycket som kan få mig att lyfta blicken från en bok.

Till slut gick Viktor och Lina på en dejt och det dröjde inte länge innan de blev ett par. Men än så länge bor de inte tillsamman­s.

– Nej, inte än. Men allt känns jättehärli­gt och vi är väldigt kära och lyckliga.

Viktor har tidigare varit tillsamman­s med sångerskan Sara Varga. De träffades 2006 och var tillsamman­s i drygt två år innan de valde att gå skilda vägar hösten 2008.

– Jag och Viktor har gjort slut. Jag och människan jag älskar mest i hela världen har valt att önska varandra allt det bästa och gå åt varsitt håll, om än som bästa vänner. Var, när, hur och varför vet bara vi, och så kommer det att förbli, skrev Sara då på sin blogg.

Viktor Åkerblom som har arbetat som skådespela­re sedan 90-talet fick sin första huvudroll i ungdomspro­grammet Bullen 1998 och har sedan dess medverkat i tv-serier och filmer som Hotell Seger, Torpederna och

Gåsmamman. Han har också varit en uppskattad programled­are för barnprogra­mmet Bolibompa.

Viktor hade också en roll i hyllade

Gräns som i vintras vann sex Guldbaggar samt blev nominerad till en Oscar i kategorin ”Bästa mask”.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden