GALA Magazine

”Jag gillar saker som glittrar. Men det kanske man inte kan tro”

Svart är inte Linda Lindorffs melodi. Och det märks om man kikar in i hennes garderob. – Går man in där så känner man att det är jag. Det är mycket färg och det är mycket figurnära plagg, säger hon till Gala magazine

- av anna & hans shimoda foto: shimoda media

Vad har du på dig ikväll?

– Det är en byxdress från Alfonso Dominguez som är köpt i Palma. Väskan är från Carolina Herrera, även den är inköpt i Palma men ett annat år. Leopardjac­kan är från By Malene Birger men den är gammal som gatan. Mina skor är från Blankens.

Planerar du länge vad du ska ha på dig när det vankas kalas?

– Ikväll hann jag inte tänka så då tog jag en säker dress. Jag gillar rött och tyckte vädret var så tråkigt och behövde därför lysa upp tillvaron lite. Jag valde mellan den här röda byxdressen och min vita kostym. Men kostymen kändes väldigt kall, säger Linda och fortsätter:

– Generellt sett brukar jag inte planera så länge. Det är lite mer hur jag ser ut i dag, hur vädret är och hur jag känner mig. Så det är väldigt mycket dagsform.

Vad skulle du säga att du har för stil?

– Jag gillar att klä upp mig. Och jag gillar saker som glittrar. Men det kanske man inte kan tro.

Det är klart man kan. Du är ju alltid jättepiffi­g på röda mattan.

– Haha! Jo, men till vardags är det väldigt mycket jeans, t-shirt och skinnjacka.

Hur ser din garderob ut?

– Den är stor. Går man in där så känner man att det är jag. Det är mycket färg och det är mycket figurnära plagg. Jag gillar också saker som sticker ut. Men jag är nog rätt klassisk av mig. Jag vet också att jag är lång och att bylsiga kläder gör att jag ser stor ut. Och jag tycker också jag har en hyfsat bra figur som gör att jag håller för plagg som är figurnära.

Brukar du få hjälp med hår och makeup?

– Aldrig! Jag gör det alltid själv. När vi spelar in Bonde söker fru blir jag alltid erbjuden det men jag säger nej. Det kommer ändå inte att fungera när vi åker tåg, bil eller buss. Vi är också ute i dagsljus och det är sommar så det räcker med mascara och läppglans.

Om du ser tillbaka på alla fester. Kan du i efterhand känna ”vad fasiken hade jag på mig egentligen”?

– Ja! Jag minns ett år då jag hade kommit hem från inspelning­en av ”Farmen Sydafrika” och så var vi nominerade till ett tv-pris. Jag pratade med min chef och sa att jag inte kunde komma eftersom jag inte hade shoppat kläder på jättelänge och bara hade jättekorta kjolar och ormboots. Han sa ”ta det!”. Så jag gick dit i ormjägarst­övlar, en kort militärkjo­l och en t-shirt. Och så vann vi! Så det var ändå roligt och jag var jättestolt! Men jag var inte så stolt över min klädsel …

 ??  ?? GALA magazine fick en pratstund med Linda Lindorff på Camilla Läckbergs bokrelease.
GALA magazine fick en pratstund med Linda Lindorff på Camilla Läckbergs bokrelease.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden