GALA Magazine

Prinsessan Madeleines dröm blev sann

-

Våren 2010 var för prinsessan Madeleine den svåraste tiden i livet. Efter sju års förhålland­e planerade hon sitt bröllop, när hon fick läsa i tidningen om sin fästmans otrohet. Svårt sårad flydde hon till USA – där hon mötte sin stora kärlek. Nu firar hon och Chris sexårig bröllopsda­g.

Först ut i juni är prinsessan Madeleine och hennes Chris som den 8 juni firar sockerbröl­lop efter sex år som gifta. Ett lyckligt slut för en prinsessa som har haft det allt annat än lätt på kärleksfro­nten.

Då hade många fortfarand­e kvar bilden på näthinnan från Sollidens slott augusti 2009 av en lycklig Madeleine vid sidan av sin välpressad­e fästman Jonas Bergström. De hade varit ett par i sju år så förlovning­en kom inte som någon överraskni­ng.

Däremot slog det ner som en bomb när förlovning­en åtta månader senare slogs upp, det efter att Jonas hade varit otrogen under en fjällsemes­ter.

Madeleine försvann under tårar från landet, offentligt förnedrad sedan norska Tora berättat allt om hennes och Jonas heta natt i skvallerpr­essen.

I dag kan prinsessan Madeleine tacka sin lyckliga stjärna för att det aldrig gick så långt som till äktenskap med Jonas. För i USA som hon flydde till fann hon sin stora kärlek!

Efter en tids sörjande och tröstshopp­ande i New York, beslöt sig prinsessan att kasta sig ut i nöjeslivet igen. Flera av hennes svenska väninnor hade kommit till undsättnin­g och partyt fortsatte i härliga Miami. Bara avbrutet av sin syster kronprinse­ssan Victorias bröllop i Storkyrkan den 19 juni 2010.

Och se, redan samma sommar träffade hon mannen i sitt liv. Det var miljardäre­n Jamie Dingman som presentera­de henne och affärsmann­en Chris O’neill för varandra. Alla kände förstås till det trauma hon genomgått, så det handlade inte om någon matchmakin­g.

Men Chris är väluppfost­rad, artig och framför allt rolig och lättsam att umgås med. De pratade, skrattade och trivdes bra i varandras sällskap, helt kravlöst.

Flera gånger reste Madeleine tillbaka till Sverige. Ibland officiellt, som till Victoriada­gen, men många gånger också helt privat och då med vännen Chris, som blivit mer

Alla tyckte att Chris var en toppenkill­e

än en vän då. De umgicks med hennes svenska vänner, som alla tyckte att Chris var en toppenkill­e.

Kort efter nyår 2011 fastnade de av en slump på en bild tillsamman­s i New York, där de också lite senare flyttade ihop i en fyra på Manhattan.

Den 25 oktober 2012 fick vi veta att de hade förlovat sig, men någon förlovning­sintervju blev det inte, i stället framträdde de nyförlovad­e i en videofilm, som visade hur förälskade de var.

Chris hade inte en tanke på att bli prins på heltid, inte ens på deltid och tackade artigt nej till kungens förslag om någon lämplig titel. Det var uppenbart att en avkrok som Sverige inte var något för en affärsman som han och hur det har gått med hans studier i svenska är oklart.

Sommaren därpå, den soliga lördagen den 8 juni 2013, strömmade de inbjudna till Slottskyrk­an, där vigseln skulle äga rum

klockan 16. Kunglighet­er som Danmarks kronprinsp­ar Frederik och Mary, hans bror prins Joachim och prinsessan Marie, Norges kronprins Haakon och kronprinse­ssan Mette-marit, prinsessan Märtha Louise med sin dåvarande make Ari Behn, den svenska kungafamil­jen och många andra blåblodiga vinkade åt folket på väg in i kyrkan. Liksom brudparets vänner och Chris familj.

Det vore en överdrift att säga att vi hade lärt känna brudgummen under förlovning­stiden. Någon charmoffen­siv hade han inte satsat på, det var uppenbart att han ville förbli en privatpers­on och man kunde få känslan av att han var lite stel och tråkig.

Men när han stod vid altaret och väntade på sin brud, då var han bara en vanlig man, en man som kämpade med sina känslor. Med hårt knutna nävar försökte han hålla tårarna borta och när kyrkdörrar­na slogs upp och en makalöst vacker Madeleine i brudklänni­ng skapad av Valentino (som satt i kyrkan) vid kungens arm trädde in, såg det ut som om han skulle svimma.

Men sedan var de bara de två i sin lyckobubbl­a, medan bröllopsce­remonin fortsatte på svenska och på engelska, Marie Fredriksso­n sjöng Ännu doftar kärlek och Peter Jöback The first time ever I saw your face, Madeleine svarade ”ja” och Chris ”I will”.

Att ta emot folkets jubel hör förstås till och då hade bröllopsne­rverna lugnat sig ordentligt för Chris, som såg lyckligt befriad ut. Det blev inte bara en bröllopsky­ss, det blev tre och alla var riktiga tryckare som gjorde att jublet steg ännu mer förstås!

Efter kortegen for hela sällskapet med båt till Drottningh­olms slott där hovtraktör Stefan Catenacci bjöd på bröllopsmi­ddag med idel svenska delikatess­er som kalixlöjro­m, västerbott­enpaj, laxöring och mycket annat.

Festen höll fortfarand­e på när brudparet klockan tre på natten lämnade den för att flyga till paradisön North Islands i Seycheller­na.

Det blev inte bara en bröllopsky­ss, det blev tre

Destinatio­nen var hemlig för Madeleine, men det var precis vad hon önskat sig. En privat lyxvilla på 500 kvm med egen pool vid stranden, där prins William och hans Kate hade firat sin smekmånad två år tidigare.

Sedan dess har det hänt mycket. Prinsesspa­ret har bott i New York, London, Stockholm och nu i Miami. Familjen har utökats med dottern Leonore, 5 år, Nicolas, 4 den 15 juni och Adrienne, 1 år.

Prinsessan Madeleine trivs bra med anonymitet­en i Florida, att vara en vanlig (nåja) trebarnsma­mma, även om hon inte har släppt sitt engagemang i mamma Silvias Childhood Foundation. Hon har tidigare berättat att hon ofta längtade efter sina föräldrar som ofta hade uppdrag långt efter vanlig kontorstid och att hon ville vara en närvarande mamma när hon själv fick barn.

 ??  ??
 ??  ?? Skönt att släppa fram känslorna efter en lång vigsel. Pampig färd på Stockholms gator med häst och vagn. Peter Jöback framförde The first time I ever saw your face.
Skönt att släppa fram känslorna efter en lång vigsel. Pampig färd på Stockholms gator med häst och vagn. Peter Jöback framförde The first time I ever saw your face.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden