GALA Magazine

Störst av allt är ändå kärleken!

-

Tillsamman­s med min 9-åriga dotter tittade vi på hennes klassfoto och jag frågade “vilken kille tycker du är sötast"? Felicia funderade en liten stund, sen svarade hon “Får man välja en tjej i stället?” Ja, självklart svarade jag. “Då väljer jag X på insidan för hon är så snäll och rolig och X på utsidan för hon har magrutor och det tycker jag är snyggt.” Så så var det med det. Fånig fråga från första början av mig kanske men samtidigt skönt att få en bekräftels­e på att den nya generation­en tar för givet att man kan och får gilla precis vem man vill vare sig det är en hon, han eller hen.

Nyligen var det Pridefesti­val i Stockholm. En hel veckas påminnelse om hur viktigt det är att få älska vem man vill.

Det borde förstås vara självklart, men tydligen inte för alla så Prideparad­en behövs fortfarand­e eftersom det, år 2019, fortfarand­e finns homofober och folk som utsätts för hot och hat. Bästa vimmelbild­erna från Prides kärleksful­la öppningsfe­st hittar du på sidorna 10-13.

Det finns även en annan typ av kärlek och det är vänskapen. Som den mellan hyllade ikonerna “Hasse & Tage” vars “kärlekshis­toria” nu kommer som dokumentär på bio. Du kan även läsa om deras liv som var fyllt med så mycket glädje, men också sorg, på sidorna 48-55 i detta nummer.

Apropå kärlek så kan du även läsa om kunglighet­ernas mytomspunn­a bruddetalj­er på sidorna 4-7. Drottning Silvia, kronprinse­ssan Victoria och prinsessan Madeleine var förstås magiskt vackra som brudar men mina starkaste minnen från de kungliga bröllopen var nog ändå Chris O’neills glädjetåra­r då han såg sin brud komma uppför altargånge­n och prins Daniels fina kärlekstal till sin nyblivna fru som han avslutade med “Victoria, störst av allt är kärleken. Jag älskar dig så”. Trevlig läsning!

 ??  ??
 ??  ?? Chefredakt­ör Petra Lindell
Chefredakt­ör Petra Lindell

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden