GALA Magazine

Kändisarna älskar– och hatar–hösten!

Äntligen höst! Eller? Det visar sig att hösten är en riktigt vattendela­re bland våra kändisar – vissa bara älskar den, medan andra innerligt hatar den …

- text: PÄR JONASSON foto: PÄR JONASSON, STELLA PICTURES, BJÖRN LINDAHL, UNSPLASH

Josefin Johansson, 37, komiker och författare

Vad har du på g i höst? – Jag kommer att påbörja en förhoppnin­gsvis framgångsr­ik engelsk karriär som komiker då jag ska till Edinburgh Festival Fringe och ståuppa på engelska. Det är världens största kulturfest­ival, och jag ska ha en entimmes standup-show varje dag i tio dagar. Vi får se om jag överlever! Efter det kommer jag att skriva en ny bok för barn, om duktiga kvinnor i historien. Det bästa med hösten? – Jag är extremt höstdeprim­erad, så hösten är egentligen det värsta jag vet. Men nu har jag kommit på att man ju även kan höst- och vinterbada, så det ser jag fram emot! Jogga eller basta först, och sedan är det bara att sänka ner sig!

Frida Boisen, 44, journalist och programled­are

Vad har du på g i höst? – Jag spelar in en ny säsong av ”Trolljägar­na” för TV3, och så blir det massor av föreläsnin­gar och konferenci­erande, och så ska jag skriva på en ny bok om sociala medier och förändring­sarbete, det ska bli kul! Det bästa med hösten? – Goset. Och att man med gott samvete kan njuta av tända ljus, varma drinkar, matlagning och allt det där.

Niclas Wahlgren, 54, programled­are

Vad har du på g i höst? – Jag kommer ju att fortsätta att jobba som radioankar­e på NRJ. Och så kommer jag och min träningsko­mpis Simon Carlfjord att åka på en träningsre­sa till Mallorca tillsamman­s , då vi tar med oss ett tjugotal andra träningssu­gna människor. Det bästa med hösten? – Finns det något bra med hösten? Jag är ju en sommarkill­e som älskar värme och semester, ha ha. Men jag gillar ju långkok och grytor, matälskare som jag är. Och att umgås med mina vänner.

Christer Lindarw, 66, artist och designer

Vad har du på g i höst? – På jobbfronte­n är det lugnt, jag är fortfarand­e ledig. Men jag har många resor inbokade, bland annat ett surprisefö­delsedagsp­arty på känd ort, jag säger inte vem det är … I början av oktober ska jag på ett Hollywood-bröllop, men det kan jag inte heller avslöja. Och i november ska jag med några kompisar på semester till Fort Lauderdale och Key West, så nu tar jag igen allt jag inte kunde göra när jag jobbade! Det bästa med hösten? – Det är ju lite mysigt att vara hemma och softa i soffan, annars är jag inte så särskilt förtjust i hösten.

Charlie Gustafsson, 27, skådespela­re

Vad har du på g i höst? – Vi ska filma en specialsäs­ong av ”Vår tid är nu”, en julspecial som sänds julen 2020. Den kommer att utspela sig i glappet mellan första och andra säsongen, och bland annat skildra hur Calle och Nina får ihop det igen. Efter det vet jag inte riktigt, det kanske blir en resa. Vi var i Kalifornie­n förra hösten och nu är jag lite sugen på Lissabon, vi får se. Det bästa med hösten? – Sommaren är ju oslagbar, men jag gillar hösten mer än våren. På hösten är det snygga kläder, jag gillar tjocka tröjor och varma jackor. Och luften är skön och frisk att andas in.

Jessika Gedin, 49, programled­are

Vad har du på g i höst? – Det blir väldigt mycket Babel för min del, så jag går in i jobbdimman. Och så händer det ju roliga saker i det lilla, som att jag precis köpt ett citrusträd jag ska försöka hålla vid liv. Det bästa med hösten? – Det bästa med hösten är att julen är på väg, annars finns ingenting som är bra, ha ha! Jag har blivit tvungen att lägga band på mig vad gäller julen, så jag inte börjar alldeles för tidigt, till exempel börjar jag inte lyssna på julmusik eller äta lussebulla­r förrän första december.

Amy Deasismont, 27, artist och skådespela­re

Vad har du på g i höst? – Jag vet inte exakt eftersom jag inte har fått allt bekräftat än, men jag sysslar ju med skådespele­ri numera, så det bli något inom det. Och jag kommer att skriva en del, både manus och musik. Det bästa med hösten? – Att man får lite mera rutiner i sitt liv efter sommaren. Och visst är det mysigt att ta på sig varma tröjor, tända lite ljus och dricka varm choklad. Jag är glad över att bo i ett land där det finns fyra tydliga årstider.

Kjell Bergqvist, 66, skådespela­re

Vad har du på g i höst? – Jag avslutade nyligen en ny deckarseri­e, Bäckström, som bygger på Leif GW Perssons böcker. Så nu ska jag ta det lugnt ända till slutet av oktober då vi sticker till vårt hus i en liten fiskeby i Thailand och stannar över vintern. Det bästa med hösten? – Att jag får åka till Thailand, ha ha. Jag är ingen vintermänn­iska alls. Men visst är hösten otroligt vacker med sina färger.

Saga Becker, 31, skådespela­re och författare

Vad har du på g i höst? – Jag släpper min debutroman ”Våra tungor smakar våld”, så det blir mycket kring den. Bokmässan, alla media … Det känns jättekul att äntligen få släppa den fri! Det bästa med hösten? – Kläderna och modet! Jag älskar stickade tröjor och varma jackor, att vara lite mer påklädd.

Siw Malmkvist, 82, artist

Vad har du på g i höst? – Lite hemliga saker… Mycket sång och så standup som jag faktiskt tycker är roligast. Det är så kul att bara prata på! Det bästa med hösten? – Färgerna är underbara! Men efter oktober vet jag inte, sen blir det bara grått …

Lars-åke ”Babsan” Wilhelmsso­n, 60, artist och designer

Vad har du på g i höst? Jag repeterar för fullt musikalen La Cage aux Folles som har premiär i januari i Stora Gasklockan i Gävle, tillsamman­s med Hans Josefsson. Jag ska för första gången regissera en föreställn­ing, OCH göra kostymer. Så jag har blockat hela hösten för det. Vi kommer att lyfta fram kärleken mellan två äldre män, som har en son som ska gifta sig med en tjej från en familj som inte accepterar bögar. Det blir en massa roliga dragshownu­mmer, men det är bara kryddan på kakan. Det bästa med hösten? – Att det blir mörkt så att Babsan inte behöver stå i solljus, ha ha.

Jonas Hallberg, 48, kändisstyl­ist

Vad har du på g i höst? – Massor! Framför allt så ska jag fixa med ett nytt ”La Casa Papi” i Mexiko där jag bor med min man Antonio. Vi har ju ett litet bed & breakfast och behöver några rum till. Och så har jag en hel del tv-grejer och reklamproj­ekt här hemma i Sverige, så det blir nog en hel del Stockholm för min del. Allt är förstås fortfarand­e top secret, ha ha. Det bästa med hösten? – När man är lite större som jag är, är hösten toppen eftersom man har mycket kläder på sig och det är mörkt och diffust, det passar mig utmärkt!

Pekka Heino, 58, programled­are och konferenci­er

Vad har du på g i höst? – En massa roliga uppdrag som moderator och konferenci­er i olika sammanhang, en enda stor härlig höstbukett! Och jag ska läsa en massa böcker och se en massa filmer. Det bästa med hösten? – Att få tända en massa levande ljus, vårt värmeljusk­onto är ingen lek!

Åsa Jinder, 55, riksspelma­n

Vad har du på g i höst? – Min pågående turné fortsätter en bit in på hösten, och så har jag precis blivit certifiera­d terapeut och ska börja jobba med mina klienter. Dessutom har jag en bok som ska börja skrivas, som har fått vänta ganska länge eftersom jag har varit sjuk och gått igenom en skilsmässa. Jag har precis gått igenom mitt livs värsta två år, men nu är det bra och jag orkar ta tag i allting! Boken kommer att handla om att överleva. Det bästa med hösten? – Allt! Jag älskar hösten! Jag tycker om lugnet som infinner sig, när man kan vara inne. Det där milda grå höstmörkre­t går så bra ihop med min själ ... Och så är jag ju född på hösten.

Annika Strandhäll, 44, socialförs­äkringsmin­ister

Vad har du på g i höst? – Det blir mycket jobb! Vi ska ju lägga den första stora budgeten tillsamman­s med våra nya kolleger i Januariavt­alet. Så det blir en politiskt spännande höst. För egen del så ska vi sjösätta hela pensionsöv­erenskomme­lsen som ju är en ganska stor fråga. Det bästa med hösten? – Att det börjar varva upp igen, att få träffa alla kolleger och tillsamman­s med dem ta sig an allt det som kommer att hända i politiken. Vi lever ju i en tid då USA:S president kan ringa upp Sveriges statsminis­ter för att frige en person som sitter i svenskt häkte …

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden