GALA Magazine

”Vi gick igenom 140 olika växter för att få fram de bästa ingrediens­erna”

-

Hallå där... Dr Carl Thornfeldt, grundare av hudvårdsmä­rket Epionce som nyligen lanserats i Sverige.

Hur har ni arbetat med att ta fram Epionce hudvårdpro­dukter? – I vårt laboratori­um gick vi igenom 140 olika växter för att få fram de bästa ingrediens­erna som visade sig lugna känslig hy. Vi ville bara ha det bästa som fungerade så det har tagit flera år av vetenskapl­iga studier för att hitta rätt växter.

Vad kom ni fram till? – Våra studier visade exempelvis att linfröolja var mer inflammati­onsdämpand­e än kortison. Dadlar och rosa canina är också potenta ingrediens­er.

Vad skiljer era produkter från andras ? – Det är det specifika förhålland­et mellan fettsyrorn­a 3- och 6 som vi har tagit patent på. Formulan är skyddad eftersom det tagit så lång tid att komma fram till det här specifika receptet. Studier visar att pigmenteri­ngen förbättras med 40 procent.

Vad ska man ställa för krav på en hudvårdand­e kräm? - Att den ska reparera hudbarriär­en och dämpa inflammati­oner. Vissa krämer triggar inflammati­on i stället för att lugna så man måste se upp.

Varför har du beslutat dig för att lansera i Sverige? – För att ni har ett klimat där våra produkter passar. Ni har en sträng vinter med låg luftfuktig­het som ställer extra höga krav på att hudbarriär­en är stark. Dessutom är jag av norsk härkomst, så jag vet vad jag talar om, ha ha.

 ??  ?? Dr Carl Thornfeldt är grundare av Epionce.
Dr Carl Thornfeldt är grundare av Epionce.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden