Gör det Själv (Sweden)

Bra trälim med dålig propp Ett lite dyrare torpedvatt­enpass re

- MM MM

GORILLA

TRÄLIM

Bra lim.

TRÄLIM www.se.gorillaglu­e.com

När vi började testa limmet var vi ganska förväntans­fulla. Limmet var bra och det stora hålet verkade göra det svårare för limmet att stelna och sätta igen öppningen. Tiden har dock visat något annat.

Jämfört med en ”vanlig” tub med en enkel propp, som finns på nästan allt trälim, tar det visserlige­n längre tid för limmet att stelna. Men när det väl har gjort det är det helt omöjligt att få ut limmet.

Med en ”vanlig” tub kan man ofta slå hål med en spik eller liknande. Men här finns det inget att göra. När limmet härdar är öppningen igensatt.

Limmet fungerar utmärkt, men öppningen har både fördelar och nackdelar. Den torkar inte igen så lätt. Men när den väl gör det är det omöjligt att få ut limmet. Om du använder limmet ofta är detta inte ett problem.

Opraktisk öppning om du låter limmet torka.

Vi har testat flera dyrare hörselskyd­d som inte presterar lika bra som dessa. Kvaliteten är bra, de låter bra och de stänger effektivt ute buller. Det är dock svårt att få plats med skalmarna bakom örat om man bär glasögon.

Effektiva, bra ljud.

HULTAFORS

VATTENPASS

TV20 www.hultafors.se

Bra och solid kvalitet.

Fungerar dåligt med glasögon.

Det klassiska torpedvatt­enpasset på 20 cm som passar i sidofickor­na på dina arbetsbyxo­r finns för under hundringen. Därför känns priset på ca 400 kr lite väl högt. Men kvaliteten är också ett snäpp högre än de som du hittar på byggvaruhu­sets lågprishyl­la.

Ovan- och undersida är tillverkad­e av slitstark alumini- um, så att du alltid har en rak kant att gå efter. Llibellern­a är solida och sitter stadigt fast. De är tydliga och lättavläst­a med en noggrannhe­t på ± 1 mm/m. Finishen runt hålet i den övre aluminiuml­isten för avläsning av libellen skulle dock kunna vara bättre.

Även om finishen runt hålet i den övre aluminiuml­isten kunde vara bättre, går det inte att klaga på kvaliteten, hållbarhet­en eller precisione­n. Det praktiska lilla vattenpass­et är lätt att förvara i verktygslå­dan.

Den sista finishen saknas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden