Göteborgs-Posten

Satsning på bar backe

Vinterns väder har gäckat de styrande i Ale kommun

-

ALE: Ingen is men gärna snö. Så resonerade Ales borgerliga ledning i höstas. Utfallet blev precis det omvända. Alebacken har stått grön och folktom, medan Ale arena kunnat erbjuda skridskosu­gna jullovsfir­are gratis åkning. De två senaste julloven har skidbacken i Alafors kryllat av skollediga barn och deras föräldrar. Under förra året investerad­e Alebacken SK dessutom cirka en miljon kronor i ett nytt och helautomat­iskt snötillver­kningssyst­em, som ska säkra öppethålla­ndet ytterligar­e.

Manegen var med andra ord krattad för en kanonvinte­r. Verklighet­en blev en annan.

– Det var ju kallt natten före nyår, då körde vi upp den här snön, säger Alebackens ordförande John Hansson och pekar på några snöhögar som utgör små vita klickar i allt det grönbruna.

– Med det nya systemet räcker det att det är två, tre minusgrade­r för att vi ska kunna köra. Tyvärr har det ju bara varit det några få gånger än så länge, fortsätter han. JOHN HANSSON RÄKNAR med att 35–40 procent av Alebackens omsättning försvinner i och med det snöfria jullovet.

– För två år sedan öppnade vi på juldagen, det var helt idealiskt.

Plusgrader, blåst och regn är inget för Alebacken SK:S ordförande John Hansson. Natursnö behövs visserlige­n inte, underlaget fixar backens nya snökanoner. Men det krävs minusgrade­r i åtminstone två dygn.

FEL NEDERBÖRD.

00.59

Hisingen

På Hjalmar Brantingsp­latsen har ordningsva­kter gripit en kille för misshandel. Den gripne läggs in för fylleri och får därefter höras i ärendet om misshandel där en anmälan upprättas.

02.35

Sisjön

Från Sisjömotet medtas en personbils­förare för provtagnin­g då denne visar tydliga tecken på drogpåverk­an. Föraren saknar dessutom körkort.

02.55

Linnéstade­n

På Linnégatan kör en bil in i en parkerad bil. Föraren avviker från platsen. Inga kända personskad­or. Bilen som förorsakad­e olyckan ej stulen. En rapport upprättas.

03.52

Kungälv

På Nordmannat­orget brinner en bil. Två yngre män har iakttagits på platsen strax före branden. Ingen gripen ännu. En anmälan skrivs.

04.24

Gamlestade­n

På Stallmästa­regatan blir en person rånad av två gärningsmä­n. Dessa håller en kniv mot målsägande­ns strupe och plockar av honom plånbok, pengar och telefon. Målsägande­n transporte­rad av polisen till Östra sjukhuset med en svullen näsa, eventuell tandskada samt en mindre handskada. Ingen gripen ännu. En anmälan skrivs.

18.43

Borås

En person förs till sjukhus efter att skadats vid en lägenhetsb­rand i Trandared utanför Borås. 19.28

Kortedala

En spårvagnsc­haufför träffas av grön laser i ansiktet men klarar sig utan skador och har enligt polisen inte träffats i ögonen. Händelsen polisanmäl­s av Göteborgs spårvägar.

20.01

Mölndal

Larm om brand i ett boende på Kråketorps­gatan i Mölndal. Räddningst­jänsten släcker snabbt och ingen skadas. Enligt polisen rörde det sig om en mindre brand i en bokhylla.

20.31

Örgryte

Polisen får larm om att tre personer rånat minst en person. Gärningsmä­nnen tvingade offret att ta ut pengar vid bankomaten vid Sankt Sigfrids plan. Under kvällen sökte man med hundar i området efter de skyldiga som försvunnit från platsen till fots.

22.45

Torslanda

En familj som kommer hem från semestern upptäcker att någon gjort inbrott i deras villa. Tjuvarna har tagit sig in i villan genom att plocka ut ett fönster. Polisen larmas till platsen.

 ?? Bild: JONAS EMTERVALL ??
Bild: JONAS EMTERVALL

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden