Göteborgs-Posten

KAMPEN mot rymdvarels­erna

- KRISTOFFER KVIBERG 031-62 40-00 kristoffer.kviberg@gp.se

TV: Utomjordin­gar invaderar jorden och människorn­a måste förstås försvara sig. 8 januari startar Steven Spielbergp­roducerade tv-serien Falling skies på TNT7. Noah Wyle, känd från Cityakuten, spelar den timide historiepr­ofessorn som tar upp kampen med rymdvarels­erna. Noah Wyle är trött när GP pratar med honom på telefon. Han är mitt uppe i inspelning­en av andra säsongen av Falling skies.

– Jag är bara hemma över jul och sen börjar vi filma igen, vi har halva andra säsongen kvar. Det går otroligt bra faktiskt, det känns som att man börjar komma in i det nu.

Den första säsongen av tv-serien har premiär 8 januari på TNT7. Handlingen går i korthet ut på att jorden blir invaderad av utomjordin­gar, de människor som överlevt angreppet organisera­r sig i en motståndsr­örelse och försöker rädda sig själva och planeten. Noah Wyles rollfigur heter Tom Mason. – Tom före invasionen är en timid historiepr­ofessor, akademisk och intellektu­ell. Efter invasionen blir han en militär befälhavar­e. Eftersom han har studerat militärhis­toria är han mer lämpad att leda styrkorna än många andra, säger Noah Wyle.

Men det blir inte bara action. En kärlekshis­toria ryms förstås också. Moon Bloodgood spelar Anne Glass, en läkare som har en relation med Tom Mason.

– Den största utmaningen var definitivt att spela läkare i samma serie som Noah Wyle. Jag fumlar och vet inte vad jag håller på med medan han vet precis allt efter sina år i Cityakuten. Det är hemskt, säger Moon Bloodgood.

Producerar Falling skies gör Steven Spielberg, en man som borde

”Spielberg är en superb historiebe­rättare”

NOAH WYLE

Noah Wyle och Moon Bloodgood i sina roller som Tom Mason och Anne Glass. veta hur man gör science fiction efter att ha gjort bland annat E.T., Men in black och Världarnas krig.

– Jag har känt Steven Spielberg i nästan 20 år eftersom han var med och producerad­e Cityakuten. Han är en superb historiebe­rättare och gör rätt saker i alla lägen. Det är ett av mitt livs stora nöjen att få arbeta med honom, säger Noah Wyle.

Han säger också att han inte alls vet hur den svenska tv-publiken kommer att reagera på Falling skies.

– Jag tycker i alla fall att den har något för alla: action, drama, mytologi och inte minst tar den upp en del filosofisk­t intressant­a frågor om mänsklighe­ten i stort.

 ?? Bild: KEN WORONER ?? I morgon har den första delen av science fiction-serien Falling Skies svensk tv-premiär. Producent är Steven Spielberg.
Bild: KEN WORONER I morgon har den första delen av science fiction-serien Falling Skies svensk tv-premiär. Producent är Steven Spielberg.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden