Göteborgs-Posten

Stort stöd till asylsökand­e

-

RÄVLANDA : Många asylsökand­e som kommit till det tillfällig­a boendet saknar vinterkläd­er. Men nu har det vällt in värmande plagg från organisati­oner och frivilliga. Diakonen Maria Berggren visar runt bland klädhögarn­a i källaren på Björketorp­s församling­shem i Rävlanda.

– Det har varit fantastisk­t med alla kläder som kommit in, säger hon när hon passerar genom de två rummen där tröjor, jackor och halsdukar ligger uppradade.

Mycket är barnkläder och vid en vägg står skor i små storlekar. Snart ska de fraktas upp till det förråd som ska upprättas på boendet. För att undvika kaos vid utdelninge­n har man gjort ett system med kölappar. TANKEN ÄR ATT de boende ska få komma och hämta kläder på bestämda tider.

– Det kan lätt bli huggsexa, säger Maria Berggren.

Tillsamman­s med Rävlanda Röda kors-krets och Missionsky­rkan i Rävlanda-hällingsjö har Björketorp­s församling skapat en samordning­sgrupp för att hjälpa de asylsökand­e med vad de behöver.

– Samarbetet är jättebra. Det är en signal och en motkraft till en del annat som har dykt upp i bygden

GP I GÅR.

och på facebook. En markering, säger kyrkoherde Bengt Johansson. I NULÄGET HAR det kommit in tillräckli­gt med kläder, men mer är alltid välkommet eftersom antalet boende kan öka snabbt.

Och samordning­sgruppen har även fått löfte om att vid behov hämta kläder på Emmaus lager i Göteborg. Skor har varit en bristvara, men ett Skene-företag har bidragit med 27 par.

Dagen före julafton fick barnen kläder. Och efter julhelgen, då klädbehove­t pålystes i gudstjänst­erna i Rävlanda och Hindås, var det de vuxnas tur, berättar Maria Berggren. Gruppen

 ?? Bilder: PER-JOHAN YDREGÅRDEN ?? Anita Kullberg och Maria Berggren bland kläderna som samlats in. ”Det här är en manifestat­ion, det blir något väldigt stort när alla kommer med sitt”, säger Maria Berggren.
Bilder: PER-JOHAN YDREGÅRDEN Anita Kullberg och Maria Berggren bland kläderna som samlats in. ”Det här är en manifestat­ion, det blir något väldigt stort när alla kommer med sitt”, säger Maria Berggren.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden