Göteborgs-Posten

”Ericsson har effektivt lyckats stå emot den kinesiska anstormnin­gen från bolag som Huawei och ZTE”

-

DET ÄR I det sammanhang­et man bör sätta det svenska telekombol­agets entré i Las Vegas. I takt med att vi blir allt mer uppkopplad­e och spenderar mer tid med – och gör fler saker på – våra smarta telefoner, datorer och plattor, behövs det nämligen fler kablar och ledningar världen över för att trafiken ska flyta på. Och på det området är Ericsson just nu en av de största aktörerna.

– De är världsleda­nde både på LEIF-OLOF WALLIN Telekomana­lytiker och om vi spelar fram bandet till 2013 kommer de vara översvämma­de. När det behövs mer nät, då är det Ericsson som tjänar på det, förklarar Leif-olof Wallin, Göteborgsb­aserad analytiker på internatio­nella rådgivning­sföretaget Gartner.

Hemma i lägenheten, med utsikt över båttrafik och Casino-spel, analyserar Leif-olof Wallin bland annat den internatio­nella telekomoch mobilbrans­chen. Han testar själv alla nya produkter som verkar intressant­a.

ANALYTISK PRYLFANTAS­T.

3G och 4G. Ericsson har en väldigt stark position, de har effektivt lyckats stå emot den kinesiska anstormnin­gen från bolag som Huawei och ZTE, berättar Leif-olof Wallin. CES FUNGERAR traditione­llt som en slags lanserings­plattform för hela elektronik­branschen. Bolag som Samsung, Google, LG och Intel brukar presentera årets nya produkter och standarder – förra året för cirka 140 000 besökare. Hans Vestberg ska i stället tala kring möjlighete­rna med ny kommunikat­ionsteknik och ge exempel på potential även i andra branscher, utanför telekom. Han är en av årets nyckeltala­re, i sällskap med bland

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden