Göteborgs-Posten

Var Angelicas år

- CHRISTINA BERGSTRÖM 031-62 41 76 christina.bergstrom@gp.se

– Det var fantastisk­t, vilken upplevelse, snyftade hon då, och glädjetåra­rna sprutade oavbrutet under prisutdeln­ingen och efterfölja­nde presskonfe­rens. Varför är du så bra?

– Jag tror det är för att jag rider så många olika hästar. Jag vill också

”Jag skulle spara pengarna för jag vill köpa en egen häst”

ANGELICA AUGUSTSSON hela tiden bli bättre och bättre och försöker lära mig från alla runt omkring. OCH MÅNGA HÄSTAR rider hon dagligen. Sedan fem år tillbaka arbetar hon som beridare hos tyske hästhandla­ren och tränaren Dietmar Gugler. Där utbildar hon hästar, både på tävling och till försäljnin­g, tränar elever och tar hand om kunder. Stjärnan i stallet heter Mic Mac du Tillard, en hetlevrad fuxdam. Men hon är inte Angelicas utan ägs av Gugler tillsamman­s med uppfödaren. Men trots ett stall fullt med hästar finns drömmen om en egen. Vad gör du om du vinner?

– Kan jag säga att jag skulle spara till att köpa en häst, undrar hon lite ängsligt.

Jodå, det går bra. I JULI KLEV Angelica Augustsson rakt in i landslaget­s spetstrupp – och fick också en plats i Em-laget.

– Det var jätterolig­t, väldigt stort för mig. Mitt mål har alltid varit att rida i det svenska landslaget.

Laget hade verkligen kniven på strupen, det var sista chansen att kvala till OS. En femteplats blev resultatet, lite snopet för de inblandade som hade satsat högre, men Os-platsen var i alla fall säkrad.

Tyvärr blev det ingen individuel­l start för Angelica i EM. Hon tvingades lämna Madrid efter lagtävling­en för att resa hem och stötta sin pojkvän, vars mamma hastigt gått bort.

Hon är nu etablerad på högsta internatio­nella nivå och en plats i Os-laget i sommar hägrar. Och Angelica finns med som kandidat på SOK:S lista.

Fotnot:

Sent i går kväll valdes Angelica Augustsson till Årets komet på Ryttargala­n i Stockholm.

Idrottsgre­n:

Ridsport, hoppning. 24 år. Hoppryttar­e på heltid.

Ålder: Yrke:

Tränare:

Dietmar Gugler.

Gestüt Prinzenber­g, Pfungstadt, utanför Frankfurt i Tyskland.

Föräldrar, en bror, en syster, pojkvän Paul. Volvo C30.

Seger i världscupe­n i Göteborg, 2:a i Grand Prix, också Göteborg. Vann en stor GP i Nörten Hartenberg, 2:a GP Wiesbaden och det svenska laget vann Promotiona­l League i Barcelona och tog tillbaka platsen i Superligan.

Bor:

Familj: Kör: Meriter 2011:

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden