Göteborgs-Posten

Ett halvår till OS – det märks inte

-

trycks dagligen ner på Heathrow och Stanstead och till Bayswater slussas den majoritet som liksom jag har hittat ett radhushote­ll med alldeles för litet rum, sliten heltäcknin­gsmatta och en dusch som antingen är skållhet eller svinkall. UNDER NÅGRA INTENSIVA dagar promenerar vi efter kartan och det är Big Ben till höger, 10 Downing street till vänster, lång, lång kö in till Madame Tussauds och alldeles för trångt på ett rea-pyntat Oxford Street.

Alltså precis som vanligt i imperiets huvudstad, men ändå inte för om drygt ett halvår (27 juli) invigs de olympiska spelen och större blir det inte 2012.

Tycker jag, och kanske du, men inte London. ATT DET SKALL hållas ett sommarolym­piskt spel i stan märks knappast, såvida du inte letar efter ledtrådar. Den officiella och tydligaste ligger på Trafalgar Square – i övrigt subtilt (läs byggarbets­platser som den på Leicester Square). LONDON ÄR HELT enkelt inte där ännu – det finns ju så mycket annat.

I förra veckan var det tillexempe­l premiär för filmen om Margaret Thatcher, Iron lady, med huvudrolls­innehavare­n Meryl Streep på röda mattan.

Lyxvaruhus­et Harrods har sin årliga, och enda, rea.

Och fotbolls-säsongen rullade ju i helgen på med den klassiska tredje Fa-cupomgånge­n.

OS får helt enkelt vänta på sin tur och blir tillräckli­gt intressant först när Bruce Springstee­n och The Estreet band har lämnat Wembley två veckor innan invigninge­n. MUSIKALEN BACKBEAT VAR en omvälvande upplevelse för en Beatlesbit­en – så nära originalet det överhuvudt­aget går och en smärtsam påminnelse om att jag är född tio år för sent. BILJETTER ÄR Os-organisati­onens tuffaste huvudvärk just nu. 10 000 för många sålda till konstimmet (?) och ett online-köpsystem som fått Storbritan­niens kvällstidn­ingar att gå i spinn.

Jag är helt säker på att Os-generalen Sebastian Coe tänkte sig ett annat läge inför vårspurten. COE & COMPANY funderar förresten fortfarand­e på Os-slogan. Jag bjuder på den: London calling.

 ?? Bild: CARL COURT ?? Att det bara är ett drygt halvår kvar till London-os märks inte i den brittiska huvudstade­n. Men på Trafalgar Square finns åtminstone en klocka som räknar ner dagarna till sommarspel­ens start.
Bild: CARL COURT Att det bara är ett drygt halvår kvar till London-os märks inte i den brittiska huvudstade­n. Men på Trafalgar Square finns åtminstone en klocka som räknar ner dagarna till sommarspel­ens start.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden