Göteborgs-Posten

Utslätande rearafs på Apoteket

- KARIN FLODHAMMAR

DET VAR REARAFS på Apoteket, 90% på allt. En av våra privata apoteksked­jor har gått i konkurs. Jag kom på eftermidda­gen. Allt som fanns kvar då var rynkkrämer, amningspum­par, Corega Tabs för fastsättni­ng av lösgommar samt bruna stödbandag­e för handleder och armbågar.

Av detta kan man dra slutsatsen att rynkiga damer, gravida, äldre samt handikappa­de inte rör sig ute på stan en sådan här dag.

Jag köpte krämer för 3 710 kr och betalar 371 kr. Du har sparat 3 339 kr. Välkommen åter! Står det på kvittot. Krämerna heter saker som Omega 3 night repair serum (585 kr), hydracalm youth defense serum (555 kr) och eye maintenanc­e gel (345 kr för 15 ml).

Maintenanc­e betyder understöd, kanske att hänga upp påsarna under ögonen. Det kan också betyda försvarand­e.

Ordet serum känns betryggand­e i sammanhang­et, sådant man ger mot ormbett. Kraftfullt och koncentrer­at, så är det också en gul vätska man pressar ut ur den lilla pipen, som ur körtlar på djur tänker jag mig.

Jag prövar hydracalm youth defense serum. Frågan är vem man blir yngre som?

Blir man yngre i största allmänhet eller blir man yngre som man själv såg

Blir man yngre i största allmänhet av medlen eller blir man yngre som man själv såg ut för tio år sedan?

ut för 10 år sedan? Och vill man se ut som man gjorde för 10 år sedan? I alla fall inte jag. Jag vill inte ha tillbaks det slätstrukn­a halvunga ansikte jag hade i 37-årsåldern eller som 43-åring. Tycker jag är mycket snyggare nu. Karaktär är ordet. Och just slätstruke­n i betydelsen tråkig är intressant i sammanhang­et.

EFTERSOM DET ÄR sig själv man gnider in krämen på så måste det ju vara sin egen ungdom man gnider fram, inte någon annans. Kan man på detta sätt gnida sig bakåt i tiden och hamna ända tillbaks i 10-års-åldern, det skulle vara intressant att se. Man skalar av sig åldrarna likt årsringarn­a på ett träd.

Den yttre barken försvinner, kärnan består. Det är det peeling går ut på, små sandkorn i krämen som slipar ner huden. Tar bort döda celler. Vem vill gå omkring med något dött i ansiktet även om det kommer från en själv?

Tog med mig en av krämerna som en present till värdinnan på en fest i går, en grandios fest med tre sorters indisk mat, förrätt och fina viner. Som man gör på finare fester lades presentern­a i en hög för att öppnas senare, vilket inte visade sig vara så lyckat, eftersom jag då inte fick tillfälle att förklara allt det roliga runt inköpet.

Värdinnan tittade frågande på mig. A soothing and replenishi­ng gel-serum for use overnight to leave blemish prone skin comfortabl­e, clear and calm? Var det så jag såg på henne? Blemmor. Orolig hy. Benägen att få finnar?

Isch då.

PÅ KVÄLLEN RIKTIGT frossade jag i skönhetsvå­rd. Testade tre produkter i rad. Först en lermask som doftade vit porslinsle­ra av allra mjukaste sort. Därefter ett night repair serum och ovanpå det revitalise­rande essens gjord på kamomill och morot, totalt produkter för 1 425 kronor.

Katten slickade ivrigt i sig alltihopa när jag lagt mig i sängen. Nej, det gjorde han inte, men han gick besviket på knackande klor därifrån. Som om jag vore någon annan.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden