Göteborgs-Posten

Kerstin Sjögren

-

Ålder: Yrke:

47 Marknadsch­ef på Fender Scandinavi­a

Sonen Joachim, 26 Lägenhet i Haga

Ishockey, all idrott, musik, människor, måla tavlor, resa, inredning, livet

Familj: Bor: Fritidsint­ressen:

EN KORT STUND in i vårt samtal dyker Nikke Ström upp. En baslegenda­r i den blågula rockhistor­ien. Det räcker egentligen med att säga Nationalte­atern.

Han ska hämta lite prylar hos tjejen som ansvarar för artistrela­tionerna och ger oss samtidigt en skön värmländsk historia, som också bekräftar vilken betydelse exempelvis Telecaster och Stratocast­er har. Även i Karlskoga.

Pojken Ström var 13 år och lyckades övertala sin far att på avbetalnin­g (75 kronor i månaden) köpa

Nikke Ström en Fender hos den lokala dragspelsh­andlaren.

– Jag har den kvar fortfarand­e. Skulle tro värdet ligger på någonstans över 100 000 kronor idag, säger Nikke.

Någonstans är det möten med artister, stjärnstat­us, events, kontakter med skivbolag och rock’n roll som är Kerstins uppgift på det mytomspunn­a företaget som startades i USA 1946 av en radiorepar­atör vid namn Leo Fender.

Att skapa en relation med de som aldrig kan tänka sig att kliva upp på en scen utan världens i sammanhang­et mest berömda märke. – I SOMRAS var Jeff Beck här. Tomas Ledin har hälsat på. Däremot är det inte troligt att vi får besök av Bruce Springstee­n senare i år. Även om han alltid spelar på en Gul Fender Telecaster från 1952 är han på en annan och egen nivå. Men visst vore han välkommen, påpekar Kerstin och skrattar.

Musiken har givetvis en självklar och central roll på den här arbetsplat­sen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden