Göteborgs-Posten

”Jag gillar snabba ryck och uppskattar rakhet. Ibland kan det gå väldigt fort”

- ULF JÖRNVIK 031-62 40 00 namn@gp.se

– Där kom jag till en affärskedj­a där kunderna mest bestod av riktiga nördar då det handlade om ljud. Sedan utvecklade­s vi till en profession­ell butikskedj­a, det är en resa jag är stolt över att ha bidragit till. – JAG ÄR en lösningsor­ienterad person som gillar att trolla med knäna, snabba ryck och som uppskattar rakhet. Ibland kan det gå väldigt fort och det finns säkert några som upplever mig som forcerande, beskriver hon sig själv.

En doer som lärt av livet och andra människor. Som med energi och nyfikenhet förkovrat sig. Som sedan 25 år tillbaka driver en tjejklubb.

– Med avundsjuka blickar på killars förmåga att hålla fast vid den årliga grabbresan, fotbollsma­tchen varje vecka, eller bara den där ölen ihop så drog jag igång Chic Club. KERSTIN FÖDDES I Uddevalla. Men med en pappa som var simtränare till yrket blev en del resande och flyttande.

Så småningom hamnade familjen i Göteborg, det blev fotboll i Kärra och handboll i Redbergsli­d. Det blev arbete på Park Avenue, det blev familj och barn, det blev kontakter där det ena ledde till det andra.

– I RIK spelade jag bland annat ihop med Gunilla Knutsson, som under många levde med Ingvar Oldsberg.

Den kopplingen ledde till arbete i redaktione­n kring en av de mest populära programled­are det här landet begåvats med.

– Jag har haft förmånen att få arbeta med oerhört kompetenta människor. På Park var jag marknadsko­ordinator. Hotellet var Sas-ägt och med dåvarande chefen Jan Carlzon fick vi anställda gå i en fantastisk servicesko­la där allt från klädsel till punktlighe­t var av största vikt för våra gäster, det vill säga företagets kunder.

– Med Ingvar ingick jag i redaktions­gänget bakom Oldsberg för närvarande och Oldsbergs Julstuga. Bättre utbildning än att få arbeta med sådana proffs är svårt att få. DÅ SONEN JOAKIM föddes i mitten av 80-talet bestämde sig Kerstin för något som fler av oss skulle ta efter: att inte låta den personliga utveckling­en enbart stanna vid en tanke och dröm.

– En kurs varje år, så skulle det bli framöver och det har jag också förverklig­at. Allt från affärsenge­lska och beteendeve­tenskap till italienska. Helt enkelt ämnen som intressera­t och som jag haft nytta av, inte minst i arbetslive­t.

Som för de flesta av oss låter som ett rent nöje.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden