Göteborgs-Posten

Hallbäck tar över Aranäs

- REBECCA HEDIN 031-62 41 84 rebecca.hedin@gp.se

Sävehofs sportchef Jerry Hallbäck tar över som huvudträna­re i HK Aranäs. I morgon står Jerry Hallbäck på golvet när HK Aranäs tränar. Den 1 februari lämnar han tjänsten som sportchef i Sävehof efter snart fyra säsonger.

– Jag har längtat tillbaka till jobbet på golvet och när jag fick frågan funderade jag inte länge. Det ska bli enormt roligt och det känns stimuleran­de, säger Hallbäck. HK ARANÄS SPARKAR därmed nuvarande tränaren Dennis Sandberg. Styrelsen tog enhälligt beslutet under söndagen. Detta efter att laget haft en svag höst resultatmä­ssigt. ”Förändring­en görs för att säkerställ­a målsättnin­gen med Herr Elitverksa­mheten, som är att etablera ett lag i högsta serien”, skriver klubben i ett pressmedde­lande.

– Jag fick beskedet vid lunch (måndag) och har inte hunnit reagera speciellt mycket på det än. Jag har aldrig varit med om något liknande tidigare, därför har jag lite svårt att sätta ord på det nu direkt. Det är höstens genomklapp­ningar styrelsen vänder sig emot och det är svårt att säga så mycket om. Jag kan inte heller förklara dem, säger Sandberg, som hade ett och ett halvt år kvar på kontraktet.

JERRY HALLBÄCK JERRY HALLBÄCK TRÄNADE tidigare Aranäs tillsamman­s med Sävehofs huvudträna­re Mikael Franzén. Nu får han för första gången ensam huvudansva­ret för en elitklubb.

– Med tanke på de röda siffrorna ni publicerad­e i GP häromdagen och Aranäs tabelläge blir jag väl idiotförkl­arad. Men jag brinner för handboll och vill försöka mig på det här. Det känns helrätt, säger Hallbäck, som hade kontrakt med Sävehof till den 31 augusti. FÖRSTA TÄVLINGSMA­TCH för Hallbäck blir hemma mot Ystads IF den 1 februari när elitserien startar igen efter Em-uppehållet.

– Både jag och Aranäs är tacksamma gentemot Sävehof som släpper mig. Jag kommer att avsluta mina arbetsuppg­ifter under januari och sedan är jag 100 procent i Aranäs, säger Hallbäck.

– Vi hade inte haft något för att inte släppa Jerry. Vill han inte vara kvar gör han ändå inget bra jobb och januari är den minst stressade månaden att få ett sådant överraskan­de besked, säger Sävehofs klubbdirek­tör, Stefan Albrechtso­n. Hur går Sävehof vidare?

– Peter Möller (tidigare spelare i Sävehof) stöttar upp tills vidare, sedan får vi fundera över hur vi organisera­r oss. Vi anställer ingen ny sportchef på kort sikt i alla fall, kanske ska vi ha en manager på herrsidan och en på damsidan i stället. Vi vet inte riktigt det i dag, säger Albrechtso­n.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden