Göteborgs-Posten

Ska försöka ta samlat grepp

- PER SYDVIK 031-62 42 38 per.sydvik@gp.se

cinska skäl inte kan få en lägenhet på den öppna bostadsmar­knaden.

Gedeck har dock inga svar på rimlighete­n i socialtjän­stens hantering av Idil Bihis ansökan om bistånd till boende kontra socialtjän­stens remiss till just fastighets­kontoret.

– Du tycker det låter motsägelse­fullt? Vi ska undersöka hur motivering­arna för avslag ser ut och om man gör samma bedömninga­r i alla tio sdn, säger Gedeck, som i övrigt hänvisar till sina gamla kollegor på fastighets­kontoret.

Det blir ett liknande svar om det faktum att Idil Bihi legat kvar en dryg vecka i onödan på sjukhus för att hon saknat bostad.

I Göteborg har politikern­a under senare år helst talat om ”hemlösa” som den lilla grupp som sover mer ute än inne. Några egna siffror som motsvarar socialstyr­elsens vidare definition av hemlöshet finns inte.

Socialstyr­elsen bedömer att det i Sverige finns 34 000 personer utanför den ordinarie bostadsmar­knaden och uppskattar antalet hemlösa i Göteborg till 3 300 personer.

I april räknar Erik Gedeck med att arbetsgrup­pen har kartlagt situatione­n och kan lämna förslag till förbättrin­gar. Årligen köper kommunen boendeplat­ser för 350 miljoner kronor. En viktig del i granskning­en blir att undersöka om det är väl använda pengar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden