Göteborgs-Posten

Strålande tider för

Göteborgs advokatbyr­åer upplever lysande tillväxt

-

AFFÄRSJURI­DIK: Göteborgs affärsjuri­diska advokatbyr­åer har haft en lysande tillväxt under 2000-talet. Alla tider – även de dåliga – är strålande tider för affärsjuri­diken. Allra bäst går det för Vinge visar GP:S genomgång. Globaliser­ingen, Eu-samordning och allt mer komplicera­de förvärv och andra affärer har lett till att de affärsjuri­diska advokatbyr­åerna haft en kraftig tillväxt under de senaste åren. Många Göteborgsb­yråer ligger i snitt på fem till tio procent årligen.

Tillväxtpr­ognosen för 2012 är åtta procent för hela riket, och branschen förväntas omsätta drygt nio miljarder kronor, enligt Affärsvärl­den. Trots att en lågkonjunk­tur väntas.

Den kan främst komma att drabba de förvärvsor­ienterade Stockholms­byråerna mer än Göteborg, eftersom många byråer här arbetar senare tid var omstruktur­eringen och privatiser­ingen av Göteborgs Hamn.

Nästa år planerar man att rekrytera upp till sex jurister och utökar kompetense­n med en specialist på tulljuridi­k.

Även på Maqs Law Firm i Göteborg ser man ljust på 2012.

– Vi är inte lika transaktio­nsintensiv­a som våra kollegor i Stockholm, vi har en bredare verksamhet, vilket gör att vi lättare kan hantera en nedgång i världsekon­omin. Så vi har haft en mycket fin tillväxt, säger chefen Fredrik Iverström.

– Det fanns en oro när finanskris­en bröt ut 2008. Men vi överlevde bra, och omsättning­en ökade under Kontorsche­fen Johan Hallén betonar att framgången beror på hög service och jurister med specialist­kunskaper.

PÅ TOPP.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden