Göteborgs-Posten

Kahnberg redo för comeback

- MATTIAS BALKANDER 031-62 41 69 mattias.balkander@gp.se

I morgon återförena­s Frölundas dragkedja – för första gången på 70 dagar. – Skoj, får se om det funkar, säger Jari Tolsa.

– Ge oss lite tid, säger Joel Lundqvist.

– Som en examen. Jag har väntat på det här i nästan tio veckor, säger Magnus Kahnberg.

Kahnberg tacklades elakt av Linköpings Sebastian Karlsson i Scandinavi­um den 5 november och har ägnat tiden sedan dess åt rehabilite­ring av hjärnskakn­ing som tvingade honom att tacka nej till landslagss­pel, slutspelet i European Trophy och 15 elitseriem­atcher med Frölunda.

– Jag har försökt att inte ha några mörka tankar. Min plan har varit att komma tillbaka. Nu skall jag njuta av att vara frisk. Lagets mål är att nå slutspel, vinna matcher och ta poäng, säger Magnus Kahnberg med ett brett leende.

16 matcher, sju mål och fyra assist har det blivit hittills, mot Djurgården i morgon kväll gör han comeback i kedjan ihop med Jari Tolsa (avstängd i två matcher) och Joel Lundqvist (med käkskyddet tillbaka efter blödning).

– Vi gillar att spela med varandra. Det handlar om att jobba hårt, vi ställer höga krav på varandra – framför allt har vi fyra friska kedjor. Vi har fått gå kort om folk – och då tappar man lite fokus, säger Magnus Kahnberg. NÄR DRAGKEDJAN SPRACK den 3 november i och med Joel Lundqvists käkskada hade Frölunda tagit 37 poäng på 19 matcher. Sedan dess är laget seriens svagaste med 16 poäng på lika många matcher.

På gårdagsträ­ningen saknades Pierre Johnsson (snart kry från magsjuka) och Nicklas Lasu (mage). Pierre är troligen spelklar i morgon, mer tveksamt med Lasu, förklarar sjukgymnas­t Stina Hedin.

Femmorna formerades så här: 1:

Henrik Tömmernes, Christian Bäckman – Jari Tolsa, Joel Lundqvist, Magnus Kahnberg.

Fredrik Eriksson, Christoffe­r Persson – Mika Pyöräla, Mathis Olimb, Fredrik Pettersson.

Viktor Svedberg, Oliver Bohm – Per-johan Axelsson, Johan Sundström, Fredrik Sjöström.

Patrick von Gunten, Sebastian Collberg – Robin Lindqvist, Mikael Johansson, Anton Axelsson.

2:

3:

4:

Hör och se Kahnberg om comebacken!

www.gp.se

FRÖLUNDA HAR UTSETT Mats Ahdrians efterträda­re som klubbdirek­tör. I en process som inleddes med 87 sökande är antalet nu nere på en. Vem det rör sig om får vi vänta på ett tag till, förhandlin­g om personliga villkor återstår.

 ?? Bild: ROBIN ARON OLSSON ?? Magnus Kahnberg spelar mot Djurgården i morgon.
Bild: ROBIN ARON OLSSON Magnus Kahnberg spelar mot Djurgården i morgon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden