Göteborgs-Posten

Eriksson vill ha tillträdes­förbud Maharajah mot Paris

-

Inte anmälnings­plikt. Inte höga böter. Regeringen­s nya samordnare i huliganfrå­gor tror på ett annat vapen i kampen mot huliganism­en. – Jag tror att tillträdes­förbud och den typen av regleringa­r är det mest effektiva, säger Björn Eriksson. – De som är intressera­de av fotboll i någon slags mening tycker att det är en förfärlig påföljd om man får ett tillträdes­förbud, det vill säga att man inte får komma in på arenan, säger Björn Eriksson under ett besök i Malmö.

Om det ska fungera i praktiken bör klubbarna ges bättre förutsättn­ingar att föra register över huliganern­a, vilket är hårt reglerat i personuppg­iftslagen (PUL). Men Björn Eriksson vill i nuläget inte precisera hur det ska gå till. HAN VILL INTE heller uttala sig om möjlighete­n att införa anmälnings­plikt hos polisen för huliganer på matchdagar, men säger att han inte tror på höga böter från samhället för förseelser på idrottsare­nor. DÄREMOT ÄR DET rimligt att klubbar driver skadestånd­skrav mot huliganer, likt Malmö FF mot den 19-åringen som avbröt en match i fjol.

– Om man inte markerar mot den här händelsen så kommer det att springa in fem till. Höga böter är inte lösningen i sig. Lösningen är att man inte stillatiga­nde låter detta ske, säger Björn Eriksson. (TT) Det blir start för svenska travstjärn­an Maharajah i franska storloppet Prix de Belgique på Vincennes på söndag. Tränaren Stefan Hultman tog beslutet under helgen och i dag inleds den 170 mil långa resan från Ekerö till Paris. I fjol vann Maharajah Prix de Belgique som är det sista stora loppet inför Prix d’amerique den 29 januari. Där blev han tvåa bakom franske Ready Cash som även besegrade Maharajah i Prix de France två veckor senare efter ytterligar­e en härlig duell.

Maharajah avslutade vintersäso­ngen i Frankrike med att vinna Prix de Paris och tjänade hela 5,4 miljoner kronor på fyra starter.

I december drogs hästen med dåliga blodvärden och gjorde ett par dåliga insatser som storfavori­t på V75. Nu är blodvärden­a bra och Stefan Hultman ser fram emot söndagen.

– Mahrajah har känts jättefin i träningen. Prix De Belgique vann han förra året, men i år startar han med tillägg (25 meter) så det kommer att bli ett rent preparerin­gslopp för hans del. Jag hoppas främst att han gör ett bra lopp och att jag får det slutgiltig­a svaret som jag vill ha från honom, säger Stefan Hultman. (TT)

HULTMAN.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden