Göteborgs-Posten

Knivskars på boende

Kvinna förd till sjukhus i går kväll

- DANIEL OLSSON 031-62 47 57 daniel.olsson@gp.se

GÖTEBORG : En anställd knivskars i ryggen vid ett bråk på ett hem för psykiskt funktionsh­indrade på Hisingen under lördagskvä­llen. En man är gripen misstänkt för dråpförsök. Händelsen inträffade strax före klockan sex på lördagskvä­llen på Bräcke mellangård­en, ett boende för unga vuxna med psykiska funktionsh­inder.

– En ur personalen har knivskurit­s i ryggen och har förts med ambulans till sjukhus, säger Åsa Andersson, biträdande vakthavand­e befäl på polisens länskommun­ikationsce­ntral. NÄR FLERA polispatru­ller och ambulans kom till Bräcke diakonigår­d var det mycket rörigt på platsen och ännu sent i går kväll var mycket oklart.

En man kunde dock gripas misstänkt för att skurit en kvinnlig anställd på boendet i ryggen.

Om mannen själv bodde på hemmet kunde varken Bräcke diakoni eller polisen bekräfta i går. MANNEN ANHÖLLS UNDER kvällen misstänkt för försök till dråp.

Bräcke Diakonis vd Martin Ärnlöv kände inte till händelsen när GP ringde. Han satte sig omedelbart i sin bil och åkte ut till hemmet i Bräcke på Hisingen.

– En medarbetar­e hos oss är knivskadad och vi har inte informatio­n just nu om hur det är med henne, sa Martin Ärnlöv vid 23-tiden.

Under gårdagskvä­llen kom polisens tekniker till platsen för att finna teknisk bevisning som kan föra utredninge­n framåt. Delar av boendet var också avspärrat.

Bräcke Mellangård­en arbetar med boendereha­bilitering och hjälper unga vuxna med psykiska funktionsh­inder till ett mer självständ­igt liv.

”Här får varje boende hjälp, stöd och strategier för att kunna leva ett mer självständ­igt liv. Det görs bland annat genom de individuel­la rehabilite­ringsmål som sätt upp för vistelsen”, skriver Bräcke Diakoni på sin hemsida. NÅGOT FÖRBUD MOT till exempel knivar på boendet finns inte, enligt vd Martin Ärnlöv.

– Det är ett öppet boende och så vitt jag kan se av den informatio­n jag fått nu så har alla rutiner följts och alla har reagerat så de ska och är utbildade för.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden