Göteborgs-Posten

Vet var målet står

- CEGE BERGLUND 031-62 41 72 cege.berglund@gp.se

Ska det vara så svårt att göra mål? Inte för Hannes Stiller. 33-åringen gjorde sin första match från start i årets allsvenska. Inom loppet av fem minuter i slutet av första halvleken visade han varför.

1–0 smällde han in på Stefan Selakovics precisa framspelni­ng.

2–0 kom efter finurlig hjälp från Tobias Hysén.

I båda fallen hade Emil Salomonsso­n varit behjälplig på högerkante­n.

– Hannes är med för att han vet var målet står, för att han är kraftfull och är en typisk boxspelare, kommentera­r tränaren Mikael Stahre. INGET AV DETTA har Stiller lärt sig de senaste dagarna. Ändå har han fått vänta på chansen medan IFK visat bra spel med låg effektivit­et.

– Visst händer det att jag tänker ”där skulle jag ha varit” när jag ser en chans där jag sitter på bänken, medger han, men mest tänker jag på vad jag ska göra om jag kommer in. Fast jag håller med tränaren, jag har varit med så länge att jag vet var jag ska finnas. Det är inte säkert att det blir mål ändå.

Han tycker själv att han borde gjort ett till, vet inte vad som hände, bara att det blev en icke-träff med ”fel” ben vid en plötslig chans på slutet. JUST DÅ VAR ändå hans uppgift mest att säkra bakåt efter att Blåvitt tvingats avsluta med en man mindre efter Kjetil Waehlers utvisning.

– Det var en fantastisk­t lång avslutning på matchen. Åtvidaberg fick tryck, skapade inte jättemånga målchanser, men ändå var jag väldigt tacksam när det var över, säger Mikael Stahre.

Tränarens byten i startlaget jämfört med derbyseger­n över Häcken var lyckade. Nordin Gerzic var inte bara noga med att vårda bollen, utan slet en hel del också. Stefan Selakovic var väldigt bra trots att han fick vänta på att få komma in i spelet medan Tobias Sana samlade ihop till underhålln­ingsvärdet på andra kanten.

– Det var nästan så man ropade ”hit med bollen”, men så småningom kom den ju till höger också och då blev det kul, tycker ”Sella”. NU HAR IFK Göteborg två raka segrar och ingen talar längre om kris. Det har för övrigt ingen i eller runt laget gjort tidigare heller.

– Vi har haft en bra känsla inför alla matcher förut, men betydelsen av segern mot Häcken ska nog inte underskatt­as, funderar Hannes Stiller. Sedan dess har vi haft några väldigt bra träningar och det kanske kan förklaras med att vi trots allt vann ett derby.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden