Göteborgs-Posten

I Gamlestade­n kan köparna Laglig ranson

-

GP kan nu avslöja ytterligar­e en plats i Göteborg dit spritbussa­r anländer och där det också är fritt fram att köpa alkohol direkt från bussen. En tisdagskvä­ll stannar en spritbuss till vid SKF:S parkering i Gamlestan.

Där brukade tidigare alkoholen lastas ur till väntande bilar, men denna aprilkväll gör bussen bara ett kort stopp, släpper av tre personer, som hämtar sina parkerade bilar och kör vidare mot Alelyckan.

Målet är parkeringe­n vid Willys i Gamlestan, där ett 20-tal bilar står och väntar. SCENEN som därefter spelas upp är exakt likadan som vid exempelvis Bellevue marknad, där GP vid flera tillfällen har sett spritbussa­r tömmas: lock med öl, bag-in-box och lådor med enliters spritflask­or bärs snabbt över till väntande bilar. På mindre än en halvtimme är bussen tömd på sitt innehåll. JUST DENNA BUSS tillhör inte den värsta sortens spritbussa­r, där samtliga ombord är langare. En hel del är ”vanliga” resenärer, som har köpt påsksprit i Burg.

Kanske därför blir vi extra förvånade när vi blir vittne till alkoholför­säljning helt öppet direkt från bussen. DET ÄR NÄR urlastning­en har pågått en stund som en vit skåpbil bromsar in framför bussen. En man kliver ur och letar rätt på kvinnan som agerar reseledare. Efter ett kort samtal blir mannen anvisad ett par lock öl och några vinlådor som han bär över till sin skåpbil. En ranson är 10 liter starksprit, 20 liter starkvin, 110 liter öl, 90 liter vin. Kan du visa att du ska ha en stor fest får du föra in mer. Däremot är det förbjudet att sälja alkoholen vidare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden