Göteborgs-Posten

”Det är ett konstigt besked, för det är inte för Mys bästa”

- LOVISA GANSLANDT 031-86 84 24 molndal.harryda@gp.se PER-JOHAN YDREGÅRDEN 031-86 84 12 per-johan.ydregarden@gp.se

JOHAN DAHLPIL säger Maria Hamström, jurist och nämndsekre­terare som inte känner till någon annan kommun som ändå valt att erbjuda skolskjuts till kommungrän­sen i liknande fall. MEN FÖRÄLDRARN­A Johan och EvaLotta Dahlpil nöjer sig inte med det beskedet.

– Vi ska överklaga för det är inte korrekt, säger Johan Dahlpil som hänvisar till en dom i Regeringsr­ätten där en person fått rätt mot Sigtuna kommun angående skolskjuts till sin son som också bor på två olika adresser, dock inom samma kommun. Tror du att ni får rätt? – Ja, annars skulle vi inte göra det.

Hur viktigt är det med skolskjuts för dig?

– Det är jättevikti­gt. Jag har ingen bil längre, senaste veckan har jag fått låna en. Jag tycker det här är jättekonst­igt, man har något slags 50-talssyn på hur det fungerar, säger Johan Dahlpil.

Innan 1 juli 2011 kunde sådana här beslut endast laglighets­prövas. Men nu kan de överklagas som så kallade förvaltnin­gsbesvär. Då prövas beslutets lämplighet i förvaltnin­gsrätten.

– Vi får se vad den säger, säger Maria Hamström.

Barnomsorg­s- och utbildning­snämndens

Johan Dahlpil tycker beslutet om att dottern My får skolskjuts till Mölndals kommungrän­s är fel. Han vill se en utvidgning hela vägen till hans bostad i Majorna i Göteborg.

ÖVERKLAGAR.

ordförande Terese Blomqvist (M) menar att arbetsutsk­ottets beslut i sig ändå är en anpassning.

– Det medför att vi behöver se över och ändra våra riktlinjer så att de kan möta sådana här situatione­r, säger hon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden