Göteborgs-Posten

Chelsea och Torres svävar vidare på molnen

- HENRIK SKIÖLD/TT LONDON

I tisdags såg vi Chelseas bragdmatch mot Barcelona. I går blev det 6–1 mot Queens Park Rangers i ligan. Inte illa av en klubb som nyss höll på att implodera och en spelare som verkade ha tappat allt. Det svävas på moln just nu i Chelsea, såväl bland spelare som supportrar. Finalplats­en i Champions League blev grundligt firad hemma på Stamford Bridge både på läktarna och på planen. 6–1 (4–0) mot stackars QPR som samtidigt skickades en bit närmare en höst i The Championsh­ip och inte i Premier League. OVANFÖR MOLNEN SVÄVAR Fernando Torres. Det var hans 2–2-mål på Camp Nou som tog Chelsea till Champions League-final mot Bayern München. Vad det målet betydde för Chelsea vet alla.

Och vad det betydde för honom själv visade han i går. Det var den ”gamle” Torres. Han jagade på allt, han vågade – och han gjorde gång på gång det Chelsea betalde en dryg halv miljard kronor för, för 15 månader sedan.

Mål. Tre stycken till och med: 3–0, 4–0 och 5–0.

– Tidigare tyckte jag att jag spelade bra men gjorde inte mål. Nu tycker jag inte att jag spelar så bra men gör det viktigaste, mål, sade Torres till Sky Sports. INGEN NU AKTIV spelare kan ha fått utstå så mycket spott och spe, så mycket kritik (en hel del berättigad) som spanjoren. En ”fiaskovärv­ning”. Torres tog matchbolle­n ut från Stamford Bridge, applåderad av klubbägare­n Abramovitj.

Med storsegern spetsade Chelsea till kampen om plats tre och fyra i tabellen. Med en match mindre spelad är Chelsea nu fem poäng efter trean Arsenal och en poäng bakom Tottenham och Newcastle.

Seger i Champions League-finalen gör Chelsea automatisk­t klart för nästa turnering. Då får enbart ettan, tvåan och trean i Premier League biljett till CL.

Chelsea-förlust i München ger Premier League fyra lag. Chelsea gärna vill helst säkra den placeringe­n före avresan till München.

 ??  ?? – en golden boy till slut.
– en golden boy till slut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden