Göteborgs-Posten

STJÄRNLAGE­T

- CARINA OLOFSSON 031-62 41 99 carina.olofsson@gp.se

men storstjärn­an Marta kände stort medlidande. Inte bara för Tyresös skull, utan även för Sveriges Os-lag. ett par veckor har betydelse. Utan Caroline Seger i truppen minskar Sveriges chanser till medalj.

Caroline Seger, Lisa Dahlqvist, Madelaine Edlund, Elin Sandgren och Annika Sjölund i all ära. Men gårdagens stora stjärna på Valhallas plastgräs var Marta Vieira da Silva.

Hon är inte lika överlägsen, briljerade och dominant som när hon lämnade den svenska ligan för tre år sedan. Men stjärnstat­usen, viljan att vinna, förmågan att sätta andra spelare i fantastisk­a lägen är oförändrad. JITEX HADE LÄST PÅ och var väl förberett. Inga utrymmen för passningar, tät markering och fysiskt skitgöra på mittfältet.

Men det räckte inte. Minsta misstag och det kostar. Martas ryck på vänsterkan­ten, inlägget till Madelaine Edlund framför mål i den 31:a minuten var allt som behövdes för ett ledningsmå­l.

– Det var tufft där ute i dag, de försökte precis som vi att vinna. Jitex gjorde en bra match, säger Marta efter segern som innebär att favorittip­pade Tyresö nu toppar tabellen.

Marta vet sitt värde. Samtidigt som ombytta spelare klev ut ur omklädning­srummet stod den brasilians­ka anfallaren kvar och skrev autografer.

– Det är viktigt, många kommer för att se oss spela och då vill jag ge tillbaka.

FOTBOLL: LA LIGA

 ?? Bild: ULF BÖRJESSON ??
Bild: ULF BÖRJESSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden