Göteborgs-Posten

Ska sätta färg på OS

- REBECCA HEDIN 031-62 41 84 rebecca.hedin@gp.se

Öis-brottaren Johan Eurén lyckades kvala in till OS i London och var både lättad och lycklig efteråt. – Jäkligt skönt, det har varit mycket anspänning, säger han. Svensk brottning hade en lyckad söndag i Os-kvalet i kinesiska Taiyuan. Eurén lyckades alltså kvala in till OS i 120-kilosklass­en och fick även sällskap av Henna Johansson (63 kilo).

– Det tog en stund innan jag fattade det. Vi vann varsin period och när det var fem sekunder kvar av sista fick jag till ett lyft och drog in fem poäng som avgjorde. Jag var lite osäker på om jag trampade utanför, men när jag fick klart för mig att det var klart darrade det lite i läppen, säger Eurén. JOHAN FICK EN mardrömsst­art på kvalet när han lottades att inleda mot rutinerade vitryssen Iosif Chugoshvil­i.

– Jag förlorade den, men visste att han skulle gå långt, så jag gjorde bra matcher sedan och vann i två raka mot både greken och georgiern. Nu känns det bara så skönt, säger Eurén till GP.

– Det gäller att vara bäst när det gäller och det här var hans viktigaste match i karriären, säger Benni Ljungbeck, som ser alla Ossvenskar som potentiell­a medaljhopp i London. HENNA JOHANSSON FIXADE Os-platsen redan i semifinale­n där det blev seger mot colombians­kan Sandra Roa Velandia.

Innan brottarna kan vara helt säkra på OS återstår att få klartecken från Sveriges olympiska kommitté (SOK).

Nästa helg hålls det allra sista Oskvalet. För tidigare världsmäst­aren Ara Abrahamian krävs en finalplats för att drömmen om ytterligar­e ett OS ska bli verklighet, som GP berättade i går.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden