Göteborgs-Posten

Alfredsson ger klartecken för VM

- PETTER NILSSON/TT BRNO, TJECKIEN

Resultaten i träningsla­ndskampern­a har varit usla för Tre Kronor. Jakten på Nhl-spelare går desto bättre. Den senaste i raden som tackat ja till VM spel: Ottawastjä­rnan Daniel Alfredsson, 39. Team manager Johan Garpenlöv fick det positiva beskedet bara några timmar efter förlusten mot Finland i Kajotbet hockey games.

– Vi är naturligtv­is jätte, jätteglada, säger Garpenlöv.

– Det kommer att betyda mycket för den här gruppen. Dels med tanke på den spelare han är, men också med de ledaregens­kaper han har. Han har varit kapten i Ottawa i många år. ALFREDSSON ÄR EN av Sveriges största hockeyspel­are genom tiderna med 16 Nhl-säsonger och närmare 1 100 poäng. Göteborgar­en har inte bestämt om han ska fortsätta spela nästa säsong – men när Tre Kronor hörde av sig kunde han inte tacka nej.

Alfredsson var med i Os-guldlaget 2006, men saknar ett Vm-guld.

– Han sade att han var jättesugen på att spela VM på hemmaplan, säger Garpenlöv.

Preliminär­t kommer Alfredsson till Sverige på torsdag och är med i Vmpremiäre­n

Daniel Alfredsson har till den svenska ledningens stora glädje gett klartecken för Vm-spel.

FIN FÖRSTÄRKNI­NG.

mot Norge dagen efter.

– Det är det vi hoppas, säger Garpenlöv. I DAG KAN Tre Kronor förstärkas med ytterligar­e en Ottawastjä­rna. Då har Erik Karlsson – nominerad till priset som NHL:S bästa back – lovat att lämna besked om Vm-spel.

En handfull spelare fick i går besked att deras Vm-äventyr är slut denna gång. Patrik Lundh, Jonas Andersson,mattias Karlsson, Johan Harju och Linus Omark får lämna truppen.

 ?? Arkivbild: JOEL MARKLUND ??
Arkivbild: JOEL MARKLUND

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden