Göteborgs-Posten

KULTUR I VÄST Ur Kultur i västs medarbetar­enkät: VEM GÖR VAD OCH VARFÖR? VI TAPPAR OCH BLÖDER VAD VÄNTAR VI PÅ?

Kultur i Väst får 80 miljoner kronor om året för att främja kulturen i Västra Götaland. Men missnöjet är alarmerand­e stort bland de anställda som producerar allt mindre kultur för pengarna, visar den granskning GP inleder i dag. På onsdag: Så tycker de vä

- MALIN CLAUSSON 031-62 40 91 malin.clausson@gp.se MALIN CLAUSSON 031-62 40 91 malin.clausson@gp.se

Den tidigare Guns N’ Rosesgitar­risten säger till NME att hans gamla band inte kommer att återuppstå efter senaste bråket med

sångaren Axl Rose. sin egen arbetsuppg­ift som otydlig. Regionens kulturchef­sbyten och omsättning i kulturnämn­den har rört till det, tycker hon.

– Det uppdrag som politikern­a formulerad­e i samband med sammanslag­ningen lämnar stort utrymme för tolkning. Så vad åstadkomme­r vi? Det är svårt att mäta.

– Ska jag kunna leda tydligt måste jag och uppdragsgi­varen vara överens om vad vi ska göra. ALEX BERGSTRÖM (S), ordförande i regionens kulturnämn­d säger:

– Uppdraget är tydligt. Och det bekymrar mig att Kultur i Väst som har ett så spännande uppdrag ägnar sig åt interna diskussion­er. Det är att använda resurserna på fel sätt. Det är ledningens och styrelsens uppgift att se till att det inte blir ringar på vattnet av detta. – Han har stigit åt sidan i sitt ledarskap, bekräftar förvaltnin­gschefen Åsa Turesson. I lördags meddelade hon sing personal. Kultur i Västs styrelse hade i går inte nåtts av informatio­nen.

Vad Leif Karlsson ska få för nya uppgifter vill Åsa Turesson inte säga förrän hon har informerat personalen. Själv säger Leif Karlsson:

– Jag hoppas kunna ta mig vidare till en intressant specialist­funktion inom Kultur i Väst.

Leif Karlsson säger att det varit en turbulent tid efter omorganisa­tionen då de tre tidigare kulturförv­altningarn­a slogs ihop. På frågan om den hårda kritiken mot hans ledarskap var skälet till att han nu lämnar sin chefspost svarar han:

– Det är väl ingen hemlighet att kritiken varit vassare på någon avdelning jämfört med andra, men jag är inte ensam om att ha fått kritik.

Åsa Turesson svarar på samma fråga:

– Både jag och Leif Karlsson har kommit fram till det här beslutet med hänsyn till situatione­n.

Har du bett Leif Karlsson lämna sin post?

– Det vill jag inte kommentera.

LEIF KARLSSON.

 ??  ?? Ledningen kritiseras hårt i senaste medarbetar­enkäten och i helgen har en chef lämnat sin post.
Ledningen kritiseras hårt i senaste medarbetar­enkäten och i helgen har en chef lämnat sin post.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden