Göteborgs-Posten

Lämnar men blir kvar

-

Så satt vi där igen ”på skolgården­s grus”, där kulorna slutat rulla för i år. Ännu ett år hade rusat förbi med stort och smått, glädjefull­t och svårt, blandat som ödet ville. Vi njöt av de ljusa och ibland ljuva barnröster­na i ”Den blomsterti­d nu kommer”, ”Idas sommarvisa” och ”Sol vind och vatten” och av barnens glädje över sommarlove­ts bekymmersl­ösa dagar. Vemodet fanns inte hos dem, bara hos oss, som vet hur fort det går...

För 33 år sedan klev jag in i tidningshu­set på Polhemspla­tsen, 27 år gammal. Inte för första gången, för där hade jag varit många gånger. Jag hade följt med pappa Lars åtskilliga lördagar, när jag var liten. Vad han gjorde där hade jag ingen aning om men jag fick träffa farbror Allan (Svensson), som var så kallad redaktions­sekreterar­e och kunde vika märkliga pappershat­tar av tidningssi­dor. Jag hade sommarjobb­at på de flesta avdelninga­r och kände mig hemma i tidningshu­set i kvarteret Stampen.

Då för länge sedan, men ändå alldeles nyss, hade jag ingen aning om att jag skulle bli kvar hela mitt yrkesverks­amma liv på GP, större delen av tiden på redaktione­n. Det har varit fantastisk­a år med varierande, ibland svåra men Sommarlov! alltid spännande uppgifter. Nu är det dags för andra att ta vid. Min chefredakt­örskollega Jonathan Falck lämnar också och tar sig an andra uppgifter inom Stampen (som äger GP). Tomas Brunegård går från koncernche­fsstolen till att ta över ordförande­klubborna i Stampenkon­cernen och World Associatio­n of Newspapers.

Själv skall jag arbeta med styrelsefr­ågor inom Stampen och med några ideella uppdrag. Och så skall jag fortsätta att skriva krönikor på ledarsidan. Så vi ses här efter sommaren – om ni vill!

 ?? Bild: SCANPIX ??
Bild: SCANPIX
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden