Göteborgs-Posten

Han jobbar sex dagar i veckan och elva timmar om dagen, fyra veckor i sträck

- LINN BERGBRANT 031-62 40 00 namn@gp.se

Han berättar att han ofta har känt sig deprimerad och att han har förlorat flera flickvänne­r på grund av sitt jobb. Efter flera år av kringflack­ande med jobbuppdra­g kors och tvärs över Norge var fjolårets flytt till Göteborg ett led i ett skapa en fast punkt i livet. DEN STORA LJUSPUNKTE­N i den koreanska vardagen är när han får tillbringa söndagarna på beachvolle­yplanen på Haeundae Beach i närliggand­e staden Busan. Johan pratar lyriskt om kicken som den perfekta serven och smashen ger.

Det var vid badplatsen i Västervik där Johan spelade volleyboll som tonåring som fascinatio­nen föddes. Då var det bara på skoj, men senare i livet började han spela på riktigt när han gick med i ett division tvålag i Oslo. Nu tränar han två gånger i veckan med Göteborg Beachvolle­y Club i Kviberg.

Han älskar beachvolle­ykulturens avslappnad­e atmosfär, men också att det är en fartfylld sport som kräver mycket både fysiskt och psykiskt.

– Det handlar väldigt mycket om strategi och om att inte låta sig påverkas av dåliga vibbar när det inte går som man vill.

När Johan fantiserar om framtiden ser han sig själv bo vid kusten i Frankrike eller USA eller i ett hus på landet några mil utanför Göteborg.

– Det skulle vara en hästgård eftersom Emma håller på med hästar. Och så ska det finnas stor trädgård och ett garage.

Det sistnämnda är viktigt. För hans näst största kärlek i livet är den gula sportbilen av märket Toyota Supra. Nu står den i pappas garage på Strömbo, men Johan vill börja köra den så fort som möjligt.

– Min plan är att få upp den i 800 hästkrafte­r. Det är då man börjar få upp en skön känsla när man gasar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden