Göteborgs-Posten

Det är dags att bygga om, Erik Hamrén. Starta med att peta Andreas Isaksson.

-

HÄLSINGEN KOM IN som en framtidens virvelvind genom landslagsd­örren. Kostymkläd­d och med en kontinenta­l idébibel i handen, med en vision om ett svenskt landslag bortom tristheten­s tidsålder.

Erik Hamrén lyckades. Till viss del.

Han tog landslaget till Europamäst­erskapet i Ukraina, men där blåstes ett landslag byggt av försvarsmä­ssig osäkerhet sönder av en 35-årig föredettin­g och en coach som hade sin första storhetsti­d i Halmstads Bollklubb på 1970-talet. Men ska Erik Hamrén avgå? Absolut inte. Han är fortfarand­e bäst lämpad för att ta vidare, bort från

svårborttv­ättade stämpel. fick exempelvis se att vi visst kan lira bra boll – och Europa applåderad­e EM:s mest sevärda match hittills. positionen. Det defensiva har Anders alltid haft, mot England såg vi att hårdheten också finns kvar. Hursomhels­t underlätta­r ombyggnati­onen av att Olof Mellberg slutar. Då finns det chans för Michael Almebäck och ännu hellre Italienpro­ffset Joel Ekstrand att ta plats intill rätt givne Jonas Olsson. HAR ZLATAN MOTIVATION att fortsätta i höstens kval mot VM? Och tar vi oss dit – i en kvalgrupp med Tyskland, Irland och Österrike? Kanske, kanske inte.

Men Erik Hamrén har en framtidsjo­ker i John Guidetti. Han kunde faktiskt ha varit skillnaden i Ukraina, när Johan Elmander oturligt gick sönder och inte hann i kapp i form. FÖRRESTEN, VID ETT nybygge kan det vara bra att byta ut fler pjäser än en. Som olika människor kring landslagsl­edningen, exempelvis. Ska det till en förändring ska inte samma generaler vara med och styra för länge. TILL SIST: DET finns 9,5 miljoner skäl att slå Frankrike i sista EMmatchen – för så mycket ger en seger. Dessutom finns det 15 000 nedresta fans som förtjänar att få fira en kväll.

Erik Hamrén stannar på sin post och siktar mot VM-kvalet. Jag känner mig väldigt, väldigt full av energi på det som ska göras, säger han.

GÅR INTE.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden